IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(mg)
(mg)
0 03.04.2024 11:34:51

Doživite nepozaben večer dalmatinskega klapskega petja!

Klapa Rišpet
pressfoto
Na Dolenjsko prihaja spektakel, ki vas bo popeljal naravnost v čudovito Dalmacijo! V soboto, 13. aprila, bosta v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu na velikem odru nastopili dve izmen najbolj prepoznavnih hrvaških klap.

Klapa ŠUFIT, znana po uspešnicah kot so "Ne diraj moju ljubav", "Za cili život" v duetu s Tanjo Žagar, "Proplakat će srce", "Jubin te", "Još me lipo gledaš" v duetu z Dino Petrićem, "Mirno ti more", "Zavezan" je bila ustanovljena leta 1992. Vrhunec in največji preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico "Ne diraj moju ljubav", ki je postala eden izmed največji hitov klapske glasbe. Pohvalijo se lahko s številnimi uspehi, sodelovanji in več kot veličastnimi nastopi. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo za velik obisk dogodka ter čudovit, nepozaben koncert.



RIŠPET je razmeroma mlada hrvaška klapa, leta 2011 jo je osnoval eden izmed najbolj produktivnih in prepoznanih hrvaških skladateljev Pero Kozomara. Pod njegovim vodstvom je klapi uspel izjemno hiter preboj na klapsko sceno. Leta 2013 so zmagali na Splitskem festivalu s pesmijo "Ćaća" prav tako pa je istega leta izšel njihov prvi album "Kad je pošla ća" na katerem najdemo poleg prej omenjenih uspešnic še "Mislin samo na te", "Sunce mi od tebe dolazi," katero so odpeli z legendarnim Mišem Kovačem, "Lumin", "Lud za tobom" in "Prsti zapleteni" z dalmatinsko pevko Jeleno Rozgo. Sledila sta še dva albuma, na katerih najdemo klapske hite, kot so "Šta mi ljube oćeš kazat," "Fališ mi," "Jedina jubav moga života" z legendarno Doris Dragovič, "Samo njoj ću pivat," "Ja samo za te živin" in mnoge druge.



Poleg omenjenih uspešnic bosta obe klapi izvedli tudi kakšno izmed prepoznanih slovenskih pesmi.



Da pa bo večer popoln, vas čakajo tudi presenečenja v obliki glasbenih gostov.



Vstopnice so že v prodaji, a pozor - število je omejeno! Zagotovite si jih lahko na spletu preko eventim.si (klik do povezave https://bit.ly/43A7m2E ) oziroma na prodajnih mestih Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, OMW in Trafike3Dva.



Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da doživite nepozaben večer dalmatinske klapske glasbe. Sobota, 13. april ob 20. uri, Športna dvorana Leona Štuklja v Novem mestu.



Pridružite se nam in skupaj ustvarimo nepozaben večer!

Galerija
Značke: klape, novo-mesto, koncert

Članki iz rubrike