Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
18.09.2023 12:21:18
Deli članek:

Mercatorjevi kampi mladih za prihodnost slovenskih smučarskih skokov

Luka Vovk

Včeraj je bilo pod skakalnicami v dolini Pod Pocami prav svečano. Mrgolelo je mladeži, ki je na ramah nosila skakalne smučke, slišalo se je različne jezike, saj so na trening v Planico prišli Avstrijci, Italijani ... In še, vse je bilo obarvano rdeče, v barve Mercatorja.

Cel kup otrok se je podilo pod impozantnim skakalnim kompleksom, vsi so bili oblečeni v rdeče puloverje (v Planici je, če ne sije sonce, kar sveže) s prepoznavnim znakom Mercatorja. No, medtem pa so najboljši slovenski skakalni asi že trenirali in slišalo se je, kako režejo gorski zrak. Po treningu so Peter Prevc, Žiga Jelar, Anže Lanišek in Timi Zajc malce poklepetali z otroki, potem pa prišli v »čapljo«, kjer so bili prisotni na podpisu pogodbe med smučarsko zvezo in Mercatorjem.

Najboljši slovenski smučarski skakalci so po treningu v Planici strnili misli med pripravami na novo sezono, ki se počasi, a vztrajno bliža. »Veseli me, da smo lahko pogledali tudi prihodnost slovenskih skokov, za katere vedno pravim, da so najtrofejnejši slovenski šport. Ob tej priložnosti bi se res rad zahvalil predsedniku uprave in družbi Mercator za to pozornost, ki ni samo moralna, ampak tudi materialna. Pričakujem, da bomo sodelovali tudi vnaprej in skupaj razvijali smučarske skoke. Hvala in veselim se podpisa nove pogodbe,« je za uvod dejal Borut Meh, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Seveda je bil navdušen tudi Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije: »Tudi z moje strani zahvala Mercatorju za to zvestobo, podporo tako članskih kot otroških selekcij. S kampi in opremo res skupaj z Mercatorjem razvijamo potencial. Veselimo se podaljšanega sodelovanja, hkrati pa tako na SZS kot ekipa pri Mercatorju poskuša zadevo še nadgraditi v dodatne projekte, discipline in verjamem, da nam bo to tudi uspelo.«

Pogodbo je v imenu največje trgovske verige v Sloveniji Mercator podpisal Tomislav Kramarič, predsednik poslovodstva družbe Mercator, d. o. o.: »Najlepše je videti otroke in prihodnost, ki trenirajo na tako krasnih objektih, kot so v Planici. Mercator ostaja društveno odgovorna družba ter pomaga vrhunskemu športu in otrokom, ki v šport šele prihajajo. Vedno bomo desna roka prihodnosti. Mercator želi, da se ustvari še več tovrstnih dni za prave treninge in da bo poškodb čim manj.«

Dobro je za slovenski šport, da imamo še družbeno odgovorna podjetja, ki so pripravljena pomagati. Tako kot se glasi star slogan – brez njih ni športa.