oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ou
ou
0 31.08.2023 10:53:00

V Tehnoparku bogatijo turistično ponudbo Celja

V Tehnoparku Celje uresničujejo svoje poslanstvo tudi s programi, ki bogatijo turistično ponudbo v mestnem jedru ter krepijo sodelovanje z drugimi deležniki. Ob eni največjih prireditev Srednjeveškem Celju so pripravili posebno skrivnostno večerjo v duhu srednjega veka. Razpoložljiva mesta so bila polna, podobno kaže za načrtovane termine do konca septembra.

»Ni naključje, da smo skrivnostno večerjo Grofovsko maščevanje postavili na srednjeveški dvor in v leto 1396. S tem in z drugimi dogodki na ploščadi Tehnoparka Celje smo se pridružili tradicionalnemu dogodku Srednjeveški dan. S tovrstnimi programi krepimo sodelovanje z drugimi deležniki v mestu, v tem primeru konkretno z Zavodom Celeia Celje, ter bogatimo turistično ponudbo,« je o novih programih v duhu srednjega veka povedala Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje ter pojasnila, da so udeležencem skrivnostne večerje (Murder Mystery) ob prihodu dodelili vloge, jim nadeli srednjeveška grajska oblačila ter jih prepustili igri spletk, skrivnosti in prevar. Reševanje skrivnostnega umora je spremljala večerja kuharskega chefa Luke Gmajnerja (Dobrine). Kot je za tovrstne interaktivne igre značilno, se je med udeleženci vzpostavila posebna socialna dinamika, ki je sledila glavnemu cilju, tj. razrešiti umor in dokazati nedolžnost lika, katerega vloga je bila udeležencem dodeljena ob prihodu.


Andreja Erjavec je še izpostavila, da so z odzivom in udeležbo na skrivnostni večerji začinjeni z interaktivno igro z zgodovinskimi elementi in legendami o Celjskih grofih, zelo zadovoljni. Vsa razpoložljiva mesta so bila polna, podobno kaže za že načrtovane termine do konca septembra.

Prvega septembra, na prvi šolski dan, za prvošolčke in dijake prvih letnikov pripravljajo presenečenje, za vse šolarje in dijake pa brezplačen vstop od 14.do 16. ure.

Značke: tehnopark, celje

Članki iz rubrike