GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
0 01.06.2023 12:58:37

Povezovanje skozi šport in kulturo v Celovcu

17. maja se je naša oranžna karavana odpravila v Avstrijo, natančneje v Celovec, kjer je potekal četrti letošnji dogodek. Slabo vreme nam je tudi tokrat malo ponagajalo, zato smo dogodek s Trga Marije Terezije prestavili v športni park.

Dogodek smo začeli s fair play protokolom in predstavitvijo šol. Tokrat smo gostili štiri šole: Ljudsko šolo iz Bekštanja, Brnce, Ljudsko šolo 24 in Mohorjevo ljudsko šolo. Sledilo je energično ogrevanje, nato pa je bil čas, da se začne boj za točke.

V nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije so učenci prikazali izjemno spretnost in ekipni duh, medtem ko so se v kvizu znanja dokazali s svojim odličnim znanjem. Posebna atrakcija je bila igra Z Vami gospod profesor, ki je pritegnila veliko zanimanja in sprožila smeh ter dobro voljo med vsemi udeleženci.

Posebno pozornost so vzbudili izdelki, ki so jih ustvarili učenci na temo domoljubja. Sodniki so imeli težko nalogo pri izbiri najlepšega izdelka, saj so bili vsi izvrstni. Na koncu je zmagal izdelek Mohorjeve Ljudske šole, ki je prejel najvišje ocene za svojo kreativnost in izvirnost.

Med odmori so se udeleženci veselili prisotnosti Kekeca, ki je navzoče razveseljeval s svojim odličnim namazom. Poleg tega so dogodek popestrili osupljivi plesni nastopi, izvedeni ob zvokih himne Žogarije. Vsak nastop je bil izjemen in je navdušil prisotne.

Dogajanje na kolesarskem poligonu je bilo posebej zanimivo, saj so se otroci preizkusili v spretnostnih vožnjah s kolesi, kar je pritegnilo veliko pozornosti. Prav tako je med najmlajšimi udeleženci vzbudila veliko zanimanja in radovednosti policija, ki je predstavila svojo opremo.

Dogodek smo zaključili s podelitvijo nagrad. Navjveč točk so zbrali učenci Mohorjeve Ljudske šole, največji pokal, pokal za fair play pa so osvojili učenci Ljudske šole Bekštanj.


Rezultati
Fair play: Ljudska šola Bekštanj
1. mesto: Mohorjeva Ljudska šola
2. mesto: Ljudska šola Bekštanj
3. mesto: Ljudska šola Brnca
4. mesto: Ljudska šola 24
Nagrada za najlepšo žogo: Mohorjeva Ljudska šola
Najboljše žongliranje: Miran Kušej
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Gabriel Sabotnik
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Florian Kelih
Najboljša navijaška skupina: Ljudska šola 24

Sodelujoči
Ljudska šola Bekštanj: Christan Warum, David Illina, Valentino Brodegger, Lia Werchnig, Theresa Domenik, Anna Wetzlinger, Zaza Sig, Valentin Messner, Marjan Smid, Helena Heipner, Lena Pinter.
Mohorjeva Ljudska šola: Finn Ogris, Luka Basara, Miro Modribeher, Linda Dreier, Selea Majnik, Julija Matovševič, Ula Sušnik, Lucia Meizer, Florian Kelih, Gabriel Sabotnik, Ronja Hormbock, Irina Sadnikar, Maya Hornbock, Lorenz Tiefling, Leo Rettl, Anika Binder.
Ljudska šola 24: Kilian Woschite, Lianyn Liu, Petar Klarič, Niklas Benjschhc, Hanna Imirović, Simon Schrenann, Liam Stenn, Hanna Imsinović, ChristianWrulid, Leis Adrović, Merry Vospernik, Miran Kušej.
 Advan Mulalić, Marvin Mentić, Samuel Tacmann, Anes Budimlić, Jona Petrik, Hema Kofler, Melina Kauduth, Tamara Petrik, Fabio Dernutz, Angela Marčinković, David Inković, Teodora Stojanović, Alina Juri, Diana Smid, Merle Schodek, Jonathan Taravann.

Značke: žogarija, celovec

Članki iz rubrike