Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

psno
psno
0 15.02.2023 12:38:53

V Izoli nove žoge za nove nogometne junake

psno
V torek so otroci z OŠ Vojka Šmuc iz Izole prejeli še en motiv več za športno udejstvovanje in igranje v duhu športa.

Na šolskem dvorišču so predstavniki Društva za promocijo športa Slovenije, skupaj s podjetjema Hervis in AR Sport Management in v družbi Darka Milaniča in izolske podžupanje Agnese Babič vodstvu šole izročili veliko pošiljko novih nogometnih žog.



V Društvu za promocijo športa Slovenije so v minulih letih skupaj s številnimi partnerji z novimi športnimi žogami osrečili že prek 2600 otrok, ki so otrokom prinesle nasmeh na obraz. Namen projekta je ravno spodbujanje športne aktivnosti otrok. Naj poudarimo, da je bil doslej sicer najbolj odmeven projekt "1000 žog za 1000 otrok", ko so v Društvu za promocijo športa Slovenije, skupaj s Telekom Slovenije, Mastercard, Hervis, Luka Koper, MB Grip, VV-LOG, OK ACH Volley, NK Domžale in drugimi, v juniju 2021 z novo športno žogo razveselili kar 1253 otrok!  



"Akcija se mi zdi izjemno pozitivna. To je res velika spodbuda za otroke, da se gibajo in zabavajo z žogo. Ko sem opazoval otroke sem v njihovih očeh zagledal tisto iskrico in željo, da se čim prej lahko pričnejo poditi za žogami," je ob predaji poudaril eden najboljših nogometnih trenerjev na sončni strani Alp Darko Milanič.



Presrečni so bili kajpak tudi v vodstvu Osnovne šole Vojka Šmuc Izola. Ravnatelj šole Anton Baloh je velik športni navdušenec in je ob predaji žog najmlajšim izpostavil: "Učenci bodo žoge zagotovo z veseljem uporabljali med poukom in predvsem v času podaljšanega bivanja, s tem bodo lahko učenci še bolj aktivno preživeli čas v šoli." 



Osrednja izolska osnovna šola je že četrta osnovna šola v zadnjem obdobju šestih mesecev, kateri so v Društvu za promocijo športa Slovenije donirali nove športne žoge. Že v letu 2022 so to srečo imeli v OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Predoslje Kranj in OŠ Koper.



V Društvu za promocijo športa Slovenije že načrtujejo naslednje akcije donacij žog, le-tem bomo priča že v prihodnjih tednih.

Galerija
Značke: žoge, otroci, izola

Članki iz rubrike