stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

šu
šu
1 06.02.2023 18:33:32

Tragedija zarezala tudi v šport! Pretresljive novice iz Turčije šokirale svetovno javnost

Profimedia
V katastrofalnem potresu z magnitudo 7,8, ki je danes prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po najnovejših uradnih, a še vedno začasnih podatkih, umrlo več kot 2300 ljudi, od tega 1498 v Turčiji in 810 v Siriji. Poškodovanih je več kot 10.000 ljudi.

Število žrtev bo gotovo še naraslo, saj je več tisoč ljudi ujetih pod ruševinami zrušenih poslopij.

Prvemu potresu z magnitudo 7,8, ki je ob 4.17 po lokalnem (ob 2.17 po srednjeevropskem času) stresel turško okrožje Pazarcik, približno 60 kilometrov od meje s Sirijo, je sledilo več deset popotresnih sunkov, preden se je ob 10.24 po srednjeevropskem času zgodil nov potres z magnitudo 7,5. Žarišče je imel prav tako na jugovzhodu Turčije, in sicer štiri kilometre jugovzhodno od mesta Ekinozu.

potres 2
Profimedia


Potres je močno zarezal tudi v šport. Nekdanjega igralca Chelseaja in Newcastla, danes pa člana turškega prvoligaša Hatayasporja, Christiana Atsuja pogrešajo. Ganec, ki ima 60 nastopov in 10 zadetkov za reprezentanco, se je lani preselil v Turčijo. V Chelsea je pred desetimi leti prestopil iz Porta, a je sezone preživljal na posodi - v Evertonu, Vitesseju, Bournemouthu, Malagi in Newcastlu.

Atsu je bil včeraj junak Hataysporja, z zadetkom v 97. minuti je svoji ekipi prinesel zmago na tekmi s Kasimpaso.

Domnevajo, da je skupaj z igralcem pod ruševinami tudi športni direktor kluba Taner Savut.

Smrt vratarja drugoligaša Yeni Malatyaspor Ahmeta Eyüpa Türkaslana pa je že potrjena. Njegovo ženo so še pravočasno našli živo pod ruševinami, zanj je bilo prepozno.

"Po tekmi sem dal igralcem dva dneva prosto. Veliko jih je bilo v Malatyji. Naš rezervni vratar je bil ravno v tisti zgradbi. Ženo so rešili, njega žal ne. Zlomljen sem," je dejal trener Yilmaz Vural.

Med pogrešanimi je celotna ženska ekipa odbojkarskega kluba Hatay. Dekleta so domnevno spala v objektu, ki se je povsem porušil, reševalcem pa nikakor ne uspe priti do njih. Iščejo tudi igralke drugoligaškega odbojkarskega kluba Marasspor. Pod ruševinami naj bi bili ujeti tudi rokoborci, pa 28 odbojkaric in odbojkarjev iz Severnega Cipra.

Značke: potres, turčija

Članki iz rubrike