boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 11.12.2022 15:00:13

Fifa za zadnje štiri tekme predstavila novo žogo

Mednarodna nogometna zveza Fifa je za zadnje štiri tekme svetovnega prvenstva v Katarju predstavila novo žogo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dosedanjo žogo z imenom Al-Rihla bo zamenjal Al-Hilm.

Obstoječo žogo, ki je bila v pomoč pri sodniških odločitvah tudi zaradi tehnologije sledenja ter senzorjev za dotik, so uporabljali na prvih 60 tekmah prvenstva; v skupinskem delu ter izločilnih bojih vključno s četrtfinalnimi tekmami.

Al-Hilm se od predhodnice razlikuje po zlati osnovi s trikotnim vzorcem. Ta predstavlja puščavo, ki obkroža glavno mesto Doho. "Al-Hilm ob tem ponazarja tudi moč športa in nogometa, ki združujeta svet," je v izjavi za javnost dejal generalni direktor Adidasa Nick Craggs.



"Milijoni bodo spremljali zadnje tekme svetovnega prvenstva. Vsi bodo združeni v svoji strasti do nogometa. Vsem ekipam, ki sodelujejo v zadnji fazi turnirja, želimo vso srečo," so še zapisali.

Polfinalni tekmi bosta v torek in sredo ob 20. uri. Najprej se bosta pomerili Argentina in Hrvaška, dan kasneje pa še Francija in Maroko. Tekma za tretje mesto bo v soboto ob 16. uri, 24 ur kasneje bo še finale.

Značke: nogomet, sp, katar

Članki iz rubrike