profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 26.10.2022 11:02:27

Argeta Exclusive razkrila ime skrivnostnega chefa

Skrivnostni chef
Promocijski material
Prestižna linija blagovne znamke Argeta, vsako leto predstavi omejeno serijo novega okusa, ki navduši ljubitelje visoke kulinarike in presenetljivih okusov. V zadnjih trinajstih letih se je Argeti Exclusive na njeni poti pridružilo devet izjemnih regijskih chefov, letošnji, deseti, kreator Argete Exclusive pa je bil do nedavnega skrit za tančico skrivnostnosti. Deseti član te elitne druščine je postal chef Igor Jagodic.

Že 13 let znamka Argeta Exclusive sledi svojemu poslanstvu približevanja vrhunske kulinarike širši javnosti in demokratizacije uživanja v izjemnih okusih visoke kuhinje. In to ji zagotovo uspeva, saj je v zadnjih desetih let skupaj z imeni, kot so Tomaž Kavčič, Alessandro Gavagno, Teo Fernetich, Janez Bratovž, Luka Košir, Nikola Tadijanović, Gregor in David Vračko ter Nina Čarman visoko kulinariko približala vsem, ki cenijo kakovost in znajo uživati v posebnih gurmanskih kreacijah.


O letošnjem skrivnostnem chefu so ljubitelji Argete Exclusive vedeli le, da ima raje kot žaromete, odmaknjenost skromnost in redkobesednost. Ne mara govoriti o sebi, namesto njega namreč govorijo njegovi krožniki, tokrat pa je svoj slavni kulinarični podpis prelil v malo črno dozico. Letošnjo kreacijo Argete Exclusive najbolje povzame slogan kampanje: »Srna v objemu maline in črnega oreha.«

Chef Igor Jagodic je za Argeto Exclusive ustvaril kombinacijo nežne srnine paštete s svežimi malinami in specialiteto sladkim črnim orehom, ki skupaj pričarajo vrhunsko kulinarično doživetje. Iz teh sestavin je tudi ena najboljših jedi, kar so jih postregli v Strelcu. Vsako sezono jo nekoliko spremenijo, osnovne sestavine pa ostajajo enake.

»Moje ustvarjanje se vedno začne z dobrim razmislekom, iz katerih sezonskih sestavin pripraviti jedi, kako jih obdelati in uporabiti na raznolike načine. Ne stremim le k temu, da bo jed okusna in bo lepa za videti, ampak tudi k temu, da bom porabil čim več delov posamezne surovine, saj želim zavreči čim manj živil,» je svoj način dela opisal chef Igor Jagodic. Na vprašanje, kaj ga je vodilo pri izbiri sestavin nove Argete Exclusive, pa odgovarja: »Nisem hotel iskati novih okusov, želel sem nekaj, kar bo najbolje predstavilo mene in restavracijo Strelec. In jed, ki je postala že skoraj simbol restavracije, je bila moja prva izbira.«

jagodic 2

Značke: argeta, chef

Članki iz rubrike