Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

psno
psno
0 06.10.2022 11:14:30

Balkan Wave Festival naslednjo soboto v Ljubljani

psno
V Ljubljano prihaja najbolj prepoznaven festival moderne balkanske glasbe v regiji - Balkan Wave Festival! Po letošnji že drugi ediciji večdnevne poletne festivalske zgodbe na zloglasni plaži Zrće bo Ljubljana 15. oktobra pripravljena na gostovanje glasbenih umetnikov festivala v oktobru 2022 in sicer v dvorani L56 v nekdanjem Litostroju.

Balkan Wave ekipa je na plaži Zrće, ki velja za najbolj popularno plažo na Hrvaškem po izboru turistov, željnih norih poletnih žurov, gostila najbolj vroča imena balkanske pop scene kot so Voyage, Relja, Devito, Teodora, Nucci…, v sklopu turneje Balkan Wave Takeover pa bosta poleg nekaterih naštetih imen nastopila tudi 'leaderja' na rap sceni na Balkanu - to sta bosanski dvojec Jala Brat in Buba Corelli! 



Že dalj časa kraljujeta na top 10 lestvicah, z vrsto novo izdanih hitov pa zasedata sam vrh priljubljenosti med mladimi ter prvo mesto na glasbeni rap sceni. Svoj sloves upravičujeta tudi z nakupi prestižnih športnih avtomobilov blagovne znamke Ferrari ter zapestnih ur, ki po njunih šaljivih besedah stanejo tudi toliko, kot če bi kupili dva stanovanja naenkrat. Njun življenjski slog lahko spremljate tudi na popularnem Instagramu, kjer ima vsak od njiju več kot 500 tisoč sledilcev, občudujete pa lahko tudi fotografije dragih avtomobilov, poziranja na različnih žurih skupaj z oboževalci, uživanju na jahtah itd. Jala Brat je v svoji karieri do sedaj sodeloval tudi z nekaterimi znanimi turbofolk izvajalci plesne glasbe, kot so Dado Polumenta, Maya Berović in Elena Kitić, hčerka Mileta Kitića, medtem, ko je Corelli beležil sodelovanja prav tako z Mayo Berović, Milanom Stankovićem in Severino. Skupaj tako obvladujeta glasbeno založbo Imperia.

Ob nespornem idolu mladih, dvojcu Jala Brat in Bubba Corelli, bo v Ljubljani nastopila tudi Lea Davogić, znana pod vzdevkom DJ LEA, ki je eden najbolj prepoznavnih obrazov na didžejevski sceni Srbije, morda bi lahko rekli kar najprepoznavnejši obraz, ko gre za žurke z ženskim glasbenim dotikom. DJ LEA vrti izključno Rnb in Hip Hop glasbo, njene nastope pa spremljajo številni obiskovalci znamenitih srbskih splavov, poleg tega je rezidentka beograjskih klubov Freestyler, Hype in Dot. Med najbolj odmevnimi nastopi šteje vrtenje glasbe na festivalih Exit in Foam. Skupni faktor med Jalo Bratom, Bubo Corellijem in DJ LEO je vsekakor glasbeni nastop z vizualnim spektaklom, ki ga kreirajo s svojimi ekstravagantnimi kostumi in osebno interakcijo s publiko. 15. oktobra bomo tako lahko videli in slišali nastopajoče v akciji v prijetnem ambientu ter z njimi skupaj 'zažurali', vse to pod okriljem najbolj priznanega organizatorja tovrstnih dogodkov na glasbeni sceni - Balkan Wave Festival. Naj vas ne preseneti, če bo skupaj z nami zažural še kakšen superzvezdnik v vlogi dodatne popestritve večera, kar je z naše strani velikokrat tudi dodatni bonus obiskovalcem.



Jala Brat

Pri štirinajstih letih se je Jasmin Fazlić, bolje poznan kot Jala Brat, odločil, da se bo ukvarjal z glasbo v domačem studiu in z nekaj poceni opreme. Zanimanje za glasbo je vodilo v formacijo skupine BluntBylon. Leta 2016 je za Evrovizijo napisal skladbo "Ljubav je", katero je na tekmovanju tudi predstavil. Je soustanovitelj glasbenega studia Red Eye Vision, največ pa je poznan po sodelovanju z Bubo Corellijem, s katerim sta posnela tri albume Sin City, Pakt s Đavolom in Kruna. Z drugim albumom sta dosegla širše občinstvo, pri tretjem pa sta se malo odmaknila od underground scene. Sledila so sodelovanja s pevci, kot so Severina, Dado Polumenta, Maya Berović, Milan Stanković, Elena Kitić.


Buba Corelli

Umetniško ime Buba Corelli pripada Amarju Hodžiću, ki je znan po svojem hitrem rapanju. Prve zametke glasbenega ustvarjanja zasledimo, ko je s prijateljem ustanovil skupino Corelli Duo, iz katere prihaja tudi njegovo odrsko ime. Kasneje se je pridružil hip hop skupini G-Recordz, nato pa spoznal Jasmina Fazlića, s katerim sta začela sodelovati leta 2013, leto kasneje sta izdala prvi album. Ostalo je zgodovina. Na koncertu bomo lahko prepevali hite "Ona'e", "Mafia", "Opasno", "Bez tebe", "Borba", "Sporije", "Restart", "Dokaz", "Klinka"…

Galerija

Članki iz rubrike