hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 20.09.2022 10:30:23

Huawei nova Y70: Nizkocenovni mobilnik z baterijo, ki traja in traja! Dražja konkurenca, pazi se ...

Nedavno predstavljeni telefon Huawei nova Y70 ima res bombastično baterijo, ki skrbi, da se mobilnik kljub velikemu zaslonu zlepa ne bo izpraznil.

Na trgu je malo morje takšnih in drugačnih mobilnih telefonov. Imajo svoje slabosti in prednosti, idealnega mobilnika ni, predvsem pa je pri nakupu nove naprave za mnoge eden najpomembnejših dejavnikov cena. Več sto evrov za nov telefon je za marsikoga preveč, tudi tisti za več kot 1000 evrov imajo svoje pomanjkljivosti.

Te imajo seveda tudi nizkocenovni telefoni, ki jih v prosti prodaji dobite za 250 evrov ali manj, še bolj privlačne pa so te cene, če se s katerim od ponudnikov mobilne telefonije vežete za leto ali dve. A tudi to ima svoje slabosti, če boste želeli predčasno prekiniti pogodbo, boste plačali penale, pa ste spet na istem oziroma še slabšem.

No, pustimo operaterje ob strani, tudi brez njih se da dobiti zelo ugoden telefon, vprašanje pa je, kaj za to ceno dobite. Huawei, ki je v zadnjih letih naredil nekaj zares fantastičnih telefonov, kot so denimo zadnja serija P50, Mate Xs2, prihajajoča Mate 50 in Mate 50 Pro, ki naj bi ponudil z najnaprednejšo tehnologijo pri mobilni fotografiji, je nedavno na tržišče poslal novo serijo nova mobilnikov. In v čem se razlikujejo od prej naštetih? Kakopak po zmogljivostih, predvsem pa po ceni. Pa je res takšna razlika? V roke smo dobili najcenejšega med temi, in sicer Huawei nova Y70 za 200 evrov, ki pa ima nekaj, česar tudi nekajkrat dražji in zmogljivejši aparati nimajo - fantastično baterijo, ki kar traja in traja.

6000 mAh baterija, ki vas bo navdušila
Od najnovejše serije telefonov nova se Y70 pohvali z daleč najzmogljivejšo baterijo. Kar 6000 mAh skrbi, da vas telefon ne bo pustil na cedilu več dni, pri tem pa niti ne boste rabili paziti, kaj počnete in kako pogosto ga uporabljate. Med drugim lahko pogledate ure in ure filmov oziroma serij, o porabi pri poslušanju glasbe pa sploh ne bomo izgubljali besed.

Samo polnjenje bi po starem načinu trajalo kar nekaj ur, na srečo pa je na voljo tehnologija hitrega polnjenja SuperCharge, ki s priloženim polnilcem z močjo 22,5 W telefon napolni v dveh urah, ob tem pa pri Huaweiju obljubljajo, da se baterija po zaslugi izboljšanega elektrokemičnega sistema za varnost polnjenja počasneje stara.

Velika baterija za velik zaslon
Baterija pa ni edina prednost tega nizkocenovnega telefona. Pohvali se lahko tudi z velikim zaslonom, ki ga prebudite z rahlim dotikom na prstni odtis občutljive stranske tipke za vklop, kar 6,75 palcev oziroma 17,14 centimetrov velika diagonala pa vam bo močno olajšala gledanje filmov, bodisi na avtobusu bodisi kar v domači ali hotelski postelji. LCD zaslon je odličen in dovolj svetel, da vas ne bodo motili sončni žarki, Huawei pa je pri tem modelu nekoliko varčeval pri frekvenci osveževanja, ki znaša 60 Hz. Pozna se pri gledanju hitrih filmskih prizorov, kar pa marsikoga sploh ne bo motilo. Sploh ne tistih, ki na telefonu ne gledajo filmov.

Fotoaparat in dobre fotografije
Kljub ceni, ki je zelo dostopna, je Huawei v model nova Y70 vgradil zelo zmogljivo kamero. Oziroma kar več njih. Sprednja kamera naredi več kot solidno fotografijo v resoluciji 8 megapikslov, s tem, da vam pomaga sliko izboljšati s številnimi zanimivimi funkcijami.

dan
Fotografirano z mobilnikom Huawei nova Y70

A pravi bonbonček se skriva zadaj. Estetsko zapakirane tri kamere so podprte z umetno inteligenco, kar v bolj preprostem jeziku pomeni, da boste lahko tudi popolni laiki delali več kot odlične fotografije. Glavna kamera naredi jasno in ostro fotografijo v resoluciji 48 MP, v pomoč pa sta ji še 5 MP ultra širokokotna kamera s 120 stopinjskim vidnim poljem in 2 MP kamera za zajem globine. Fotografije ob dnevni svetlobi bodo ob primernem motivu fantastične, fotoaparat bo kos tudi nalogam v večernem terminu, za nočno slikanje pa se boste morali ozreti proti precej dražjemu in zmogljivejšemu telefonu iz družine Mate ali pa P50.

Uporabniška izkušnja
Telefon ima 4 GB delovnega pomnilnika, za filme, glasbo, fotografije, posnetke in aplikacije in še kaj pa je na voljo 128 GB glavnega pomnilnika. Za marsikoga preveč, za tiste malce bolj zahtevnejše uporabnike pa je na voljo tudi alternativa, saj lahko v telefon vstavite pomnilniško kartico mikro SD z do 512 GB spomina.

Kaj pa google in android? Tega žal še zmeraj ni, ZDA do tega trenutka še niso sprostile ukrepov in ukinile blokade Huaweiu, čeprav se vse glasneje šušlja, da Američani razmišljajo o omilitvi ukrepov. Nekaterih googlovih aplikacij tudi na tem telefonu posledično ne boste mogli uporabljati, je pa zadeva rešljiva z aplikacijo Gspace, s pomočjo katere lahko naložite skoraj vse, kar sicer zdaj preprečuje ameriška blokada. Od gmaila in youtuba, do googlovih zemljevidov in še precej več.

Za konec
Huawei nova Y70 je v prosti prodaji na voljo za 200 evrov, kar je odlična cena, sploh glede na to, da dobite mobilnik, ki se lahko ob bok postavi precej dražjim konkurentom. Procesor je zmogljiv, velja le dodati, da je telefon na vsake toliko časa malce zaspal, kakšno aplikacijo pa odprl z manjšim zamikom, po drugi strani pa je brez težav zagnal in poganjal tudi grafično bolj zahtevne igre. Nizkocenovna naprava, ki pa bo brez dvoma zadovoljila tudi bolj zahtevnega uporabnika, kaj šele otroka ali osebo, ki potrebuje izjemno zmogljivo baterijo, velik zaslon, dober fotoaparat in seveda telefon.

drevo
Fotografirano z mobilnikom Huawei nova Y70

barve
Fotografirano z mobilnikom Huawei nova Y70

akvarij
Fotografirano z mobilnikom Huawei nova Y70

Članki iz rubrike