baško jezero, faaker see Svet24.si

Slišala sta klice iz močvirja ob jezeru. V blatu...

Antonio Tajani Svet24.si

Tudi desno usmerjena Italija nadaljuje s pomočjo ...

Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Necenzurirano

Zdravniške "dvoživke": zakaj ministrica ...

mitja-stular-joze-mozina_pl Reporter.si

Na palačinkah z Janšo: kako sta Jože Možina in...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

ou
ou
0 18.08.2022 20:00:21

Naslednji pomembni korak za kožo in planet: NIVEA Creme Protect za suho kožo

Boj proti podnebnim spremembam je glavni izziv današnjega časa.

Vse več potrošnikov sprašuje, kako lahko poskrbijo za svojo kožo na bolj trajnosten način, ne da bi morali žrtvovati kakovost nege, ki so je vajeni. Kot vodilna znamka za nego kože z več kot 100 leti izkušenj se NIVEA zaveda današnjih okoljskih izzivov. Zastavila si je ambiciozne cilje, ki so v skladu z najnovejšimi dognanji podnebne znanosti. Ti vključujejo pomembno zmanjšanje emisij CO2 v proizvodnih obratih in celotni vrednostni verigi ter nevtralizacijo preostalih emisij CO2 trajnostno izboljšanih izdelkov. Naslednji pomemben korak proti prihodnosti je ponovna uvedba najbolje prodajanih ženskih in univerzalnih gelov za tuširanje znamke NIVEA ter novega izdelka NIVEA Creme Protect za suho kožo.

Novi izdelek za tuširanje: NIVEA Creme Protect za suho kožo
Izjemni osrednji izdelek za občutek zdrave kože je novi gel NIVEA Shower Creme Protect, posebej primeren za suho kožo.

Njegove prednosti:
- zaščitna formula z vitamini in olji, ki jih koža nujno potrebuje, in dekspantenolom,
- zagotavlja takojšnjo gladkost in dolgotrajen občutek zdrave kože,
- 99-odstotno biorazgradljiva formula,
- embalaža je izdelana iz 97 odstotkov reciklirane plastike,
- svež in poleten vonj s kremastim pridihom.

Manj embalaže, več nege
Za umivanje telesa z znamko NIVEA je bilo prelomno že leto 2020: formule gelov za tuširanje so postale biorazgradljive in brez mikroplastike. Zdaj, leta 2022, gre NIVEA še dlje – z uvedbo nove oblike lahke plastenke, izdelane iz vsaj 96 odstotkov reciklirane plastike, ki povzroča 32 odstotkov manj emisij CO2 kot prejšnje plastenke. Za prenovljene formule je NIVEA izbrala dragocena olja ter esencialna vitamina C in E. Nove formule so pH-nevtralne za kožo in jo ščitijo pred izsušitvijo, da zagotovijo takojšnjo gladkost in dolgotrajen občutek zdrave kože.



Predstavljamo novo, okolju prijaznejšo obliko plastenke
Če želimo bolje skrbeti za planet, moramo zmanjšati količino uporabljene plastike. Nova plastenka gela za tuširanje NIVEA ni samo izdelana iz vsaj 96 odstotkov reciklirane plastike, ampak je tudi za 25 % lažja od prejšnje. To je pomembna izboljšava, saj imajo reciklirani materiali veliko manjši vpliv na okolje; uporaba reciklirane plastike vsako leto prihrani 3.145 ton nove plastike. Poleg tega lažja embalaža pomeni manj emisij pri transportu: zmanjšanje teže lahko prihrani 1.311 ton plastike. To je toliko, kot tehta 728 povodnih konjev. Z vsemi temi spremembami nova plastenka gelov za tuširanje NIVEA poskrbi za 32-odstotno zmanjšanje emisij CO2 v primerjavi s prejšnjo plastenko. In še ena odlična prednost: nove plastenke lahko obrnemo na glavo, da izdelek porabimo do zadnje kapljice.

Ključna hranila, ki delujejo v sozvočju s kožo
NIVEA je za svoje nove zaščitne formule gelov za tuširanje izbrala esencialna vitamina C in E ter dragocena olja. Nove, za kožo pH-nevtralne formule ščitijo bariero kože pred izsušitvijo, da zagotovijo takojšnjo gladkost in dolgotrajen občutek zdrave kože:
Vitamin C je potreben za rast in obnavljanje tkiva v vseh delih telesa. Gre za antioksidant, ki deluje proti učinkom prostih radikalov, ki se tvorijo zaradi presnove hrane in toksinov iz okolja.
Vitamin E, topen v lipidih, je hranilo in antioksidant s protivnetnimi lastnostmi, ki podpira imunski sistem, celično delovanje in zdravje kože.
Olje grozdnih pečk mehča kožo in jo naredi prožnejšo. Vsebuje velik delež esencialne linolne kisline – maščobne kisline, potrebne za tvorbo ceramidov v koži, ki ščitijo in krepijo bariero kože.
Mandljevo olje prav tako vsebuje linolno kislino, ki tvori ceramide v koži in tako okrepi bariero kože.

Popolnoma podnebno nevtralizirani geli za tuširanje
Prvi korak v razvoju izdelkov za nego kože, ki so prijaznejši do okolja, je transparentnost glede tega, kaj točno povzroča emisije CO2. NIVEA meri ogljični odtis novih izdelkov za tuširanje, tako da opravlja analize njihovega življenjskega ciklusa. Po skrbnem merjenju in zmanjšanju emisij CO2 v največji možni meri NIVEA kompenzira vse preostale emisije celotne ponudbe ženskih in univerzalnih izdelkov za tuširanje. Znamka skupno kompenzira preostalih 81.600 ton emisij CO2, kar ustreza emisijam 9.926.039.051 polnjenj telefona, in tako ponosno ponuja v celoti podnebno nevtralizirane gele za tuširanje.

Okvirna maloprodajna cena za NIVEA Shower Creme Protect: 2,73 evra

Značke: nivea, okolje, planet, narava

Članki iz rubrike