profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 13.06.2022 08:00:36

Kako izbrati ustrezno delovno opremo za domačo ali industrijsko delavnico?

Z našimi nasveti in delovno opremo AJ vam bomo pomagali optimizirati delovne procese ter izboljšati počutje pri delu v vaši delavnici!

Delovne mize

Izbira delovne mize z nastavljivo višino olajša prilagajanje delovne višine tako, da ustreza vaši nalogi in vaši višini. Če delovno postajo redno uporablja samo ena oseba, je mogoče ročno nastavljivo delovno mizo nastaviti na najboljšo višino za njihove običajne delovne naloge. Bolj ergonomična rešitev je sedeče-stoječa delovna miza, ki uporabniku omogoča preklapljanje med sedenjem in stojo za različne naloge in se lahko nastavi v pravilen položaj za uporabnike katere koli višine. Številne delovne postaje ponujajo tudi možnost integriranega shranjevanja pod ali na zadnji strani klopi, tako da so orodje in embalažni materiali pri roki in jih je mogoče doseči brez raztezanja ali upogibanja.

delovna miza1

Nadzorujte roke in držala za dokumente

Ali imate na delovni mizi računalniški monitor ali se morate pogosto sklicevati na dokumente? Če namestite držalo za dokumente in/ali nastavljivo ročico monitorja, lahko te predmete postavite v višino oči, kar preprečuje obremenitev vratu, saj vam ni treba premikati cele glave, da bi jih pogledali, lahko samo pogledate čez.

monitor

Preproge proti utrujenosti

Za dolge ure dela stoje, je nujna podloga proti utrujenosti. Če stojite na mrzlih trdih betonskih tleh, imate velik ritisk na spodnje sklepe, kar vodi do bolečin v stopalih, kolenih in kolkih z napoteno bolečino v spodnjem delu hrbta. Ta vrsta podporne blazine spodbuja mikrogibe, ki znatno izboljšajo pretok krvi in kisika v srce ter enakomerno porazdelijo pritisk po spodnjih okončinah. To zmanjša obremenitev mišic in sklepov ter pomaga ublažiti morebitne povezane bolečine. To je majhna naložba, ki naredi veliko razliko v smislu zdravja in produktivnosti.

prosigma

Delovni - industrijski stoli

Številni današnji tovarniški stoli imajo ergonomsko oblikovan naslon in sedež, ki zagotavljata učinkovito podporo in olajšanje zgornjega dela telesa in nog. Dober delovni stol ima nastavljiv naklon sedeža, tako da lahko prilagodite svojo sedečo držo, hkrati pa držite kolčni sklep odprt, kar olajša prekrvavitev in izboljša poravnavo hrbtenice glede na medenico, da preprečite pokrčenje. Če pogosto preklapljate med sedečim in stoječim delom, so na voljo posebni delovni stoli, ki olajšajo premik iz sedečega v stoječi položaj.

stol

Stol na kolesih

Stol na kolesih je dobra alternativa tradicionalnemu delovnemu stolu, če imate pogosto naloge, pri katerih morate počepniti, klečati ali se skloniti. Ta vrsta stolov vam omogoča, da se lahko približate svojemu delu in razbremeni vaš hrbet, kolena in gležnje v primerjavi z neudobnimi in nezdravimi položaji. Stoli so pogosto opremljeni s polico za orodje pod sedežem s polico za orodje pod sedežem, tako da imate orodje, ki ga potrebujete, vedno pri roki in vam ni treba vstajati in spuščati.

stol na kolesih

Delovna razsvetljava

Slaba osvetlitev je pogost vzrok za glavobole in naprezanje oči. Investirajte v dobro delovno razsvetljavo s gibljivo roko, ki jo je mogoče prilagoditi tako, da na primer zagotovi učinkovito razsvetljavo na mestih pri montaži in elektroniki. Nekatere delovne luči imajo celo barvni spekter po meri za optimalno reprodukcijo barv in podrobnosti.

oprema6

Orodne plošče – paneli za orodje

Orodne plošče, nameščene na mizi, rešetke in viseče letve vam omogočajo dober pregled nad vso opremo in majhnimi deli, ki jih potrebujete, da lahko dokončate svoje delo. Če orodja obesite, namesto da jih hranite v bližnjih omarah ali predalih, se vam ni treba skloniti ali zapustiti delovne postaje, da bi našli tisto, kar potrebujete, zaradi česar bo vaše delo učinkovitejše in bolj ergonomsko.

prosigma

Hramba

Ne glede na to, ali gre za mehansko garažo ali industrijsko delavnico je tudi skladiščenje zelo pomembno. Za vašo domačo delavnico bo morda prišel v poštev tudi kakšen regal ali omara za shranjevanje večjih ali majhnih predmetov, orodja in kemikalij.

AJ že več desetletij dobavlja kakovostno pohištvo in opremo za delavnice in skladišča.

Ne glede na vaše zahteve vam bomo pomagali izbrati najboljšo delovno opremo za vašo delavnico!

PODPORNA SLUŽBA ZA STRANKE:

TEL:02 5858480 ali 02 5858487, E-MAIL:info@prosigma.si 

Veselimo se sodelovanja z vami

Ekipa ProSIGMA d.o.o.

a45d587a76c14ad795e412b55ec59dd5

Članki iz rubrike