Za lažje ustvarjanje in iskanje navdiha za praznično večerjo je Rio Mare združil moči s kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc, ki je ustvarila slastno in enostavno predjed – hrustljave kruhke z brie sirom, fileji tunine Rio Mare, brusničnim džemom in orehi. S prazničnimi sestavinami in privlačnim videzom bo navdušila vaše goste in jih popeljala v svet gurmanskih okusov.
Letošnjo praznovanje božičnih in novoletnih praznikov popestrite s pripravo okusnih hrustljavih kruhkov z brie sirom, fileji tunine Rio Mare, brusničnim džemom in orehi.
Sestavine:
‐ 3–4 kozarčki filejev tunine Rio Mare v vašem najljubšem okusu: klasičnem v oljčnem olju, s pekočo papriko ali z limeto in ingverjem;
‐ 1 francoska štruca;
‐ 5–6 žlic oljčnega olja + 1/2 čajne žličke timijana;
‐ 15–18 majhnih rezin brie sira;
‐ 15–18 polovičk čajnih žličk brusnične marmelade ali džema;
‐ 1 slaba pest orehov.
Opis priprave:
Francosko štruco zrežemo na približno en centimeter debele rezine. Olje zmešamo s timijanom in z njim premažemo kruhke. Položimo jih v pečico, segreto na 200 °C, za sedem do deset minut oziroma dokler niso lepo popečeni. Popečene kruhke obložimo s sirom, fileji tunine Rio Mare, džemom in nadrobljenimi orehi. Takoj postrežemo.
Nasvet:
Hrustljave kruhke lahko pripravite na tri različne načine tako, da uporabite različne okuse filejev tunine Rio Mare ‒ klasičnega v oljčnem olju, s pekočo papriko ter z limeto in ingverjem. Na ta način boste na vaši praznični večerji navdušili tako tiste, ki obožujejo klasiko, pa tudi tiste, ki se ne morejo upreti drznejšim ali svežim okusom.
Praznična večerja z italijanskim pridihom
Za piko na i vaših prazničnih jedi bodo poskrbeli fileji tunine Rio Mare, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na fileje tunine v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši in okolju prijaznejši.
Za več receptov z izdelki Rio Mare obiščite spletno stran www.riomare.si/recepti in spremljajte Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.