Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
1 14.11.2021 08:28:55

TEST Huawei nova 9 – Kaj je novega pri novi novi 9

Zmeraj krajši dnevi, oblačno nebo in sprehodi v mraku – jaz pa dobim v test telefon, ki obljublja fantastične fotografije tudi v slabi svetlobi. Izziv sprejet!

Najnovejši član družine Huawei je nova 9 s kar 128 GB velikim pomnilnikom, ki je sedaj na voljo tudi v Sloveniji. In kaj so glavni aduti tega težko pričakovanega pametnega telefona?

Prav gotovo tipalo z barvnim filtrom RYYB, ki povzdigne fotografiranje na povsem novo raven in vam, zaradi večjega vstopa svetlobe pri fotografiranju, pričara fotografije odlične kvalitete, tudi ko okoliščine niso na vaši strani. Zmogljive kamere – glavna 50 MP, širokokotna 8 MP, makro kamera 2 MP in 2 MP senzor globine, bodo skbele za osupljive rezultate tudi v šibki svetlobi. Kratki dnevi in sprehodi v mraku, večerni utrip mesta, nemiren kuža v akciji ... S Huawei novo 9 boste ujeli prav vse trenutke.

huawei 5

Kaj pa selfiji? Da, tudi na to so mislili, sprednja kamera z 32 MP HDR vas ne bo razočarala, tukaj pa so še presenečenja za malce bolj kreativne video entuziaste: snemanje hkrati spredaj in zadaj, ki omogoča neomejene možnosti za ustvarjanje edinstvenih videov, za bolj dinamične videe je tukaj stabilizacija z umetno inteligenco (AIS), zabavni pa so tudi načini snemanja počasnega video posnetka in videa s časovnim zamikom. V aplikaciji Petal Clipu boste našli pester nabor predlogov za vlog, dodate mu lahko tudi posebne učinke, glasbo, pisave, animacije in še mnogo več, edina omejitev je vaša domišljija.

Prav tako jih boste brez težav delili na družbenih omrežjih, saj aplikacije Facebook, Instagram, Snapchat in Tiktok preprosto poiščete v Appgalleriji ali z iskalnikom Petal in v okolju EMUI 12 delujejo brezhibno. Med aplikacijami vas čakajo tudi mobilne banke, Voyo in Neo, aplikacija zVem, brez katere v zadnjem času skoraj ne gre več, in bogat nabor popularnih iger.

huawei 4

Še ena izmed prednosti je preprosta povezljivost z ostalimi Huawei napravami, ki omogoča hitro urejanje telefonskih datotek preko računalnika ali tablice.

Pod zaslonom je tipalo prstnega odtisa, tako da bo odklepanje telefona še lažje – poleg tega imate na voljo še prepoznavo obraza in seveda klasično odklepanje s šest-mestno kodo.

60 odstotkov v samo 18 minutah!
Glede na čas, ki ga preživimo ob brskanju po telefonu, gre omeniti še zaslon z OLED tehnologijo, ki je prijaznejši do vaših oči, 120 Hz osveževanje in ločljivost 1080x2340 pa bosta poskrbela za prijetno izkušnjo surfanja po spletu in igranja igric.

Še ena odlika je prav gotovo hitro polnjenje baterije – večinoma so naši telefoni obsojeni na tistih nekaj zadnjih procentov energije in preden skočimo po opravkih, jih v upanju na čudež priklopimo na polnilec. Z novo 9 je ta čudež končno tukaj, saj bo baterija do 60 % napolnjena že v 18 minutah.

In nenazadnje – izgled! Telefon je zagotovo atraktiven, saj se na lahkotnem ohišju, ki je sicer iz kakovostne plastike, prelivajo barve preko rožnate v vijolično in modro, s čemer nas hitro asociira na notranjost školjke in odpelje v spomine na poletje. Aparat je izredno tanek (le 7,77 mm), zato lepo sede v dlan, presenetljivo pa je tudi, da kljub gladkemu ohišju ni izmuzljiv. Vsakemu telefonu je sicer priložen še silikonski ovitek, a zagotavljam vam, da boste v hudi dilemi, ali ga dejansko uporabiti.

Za koga? Za vse, ki živimo v dobi video klicev in vsakdanje trenutke radi lovimo v fotografije, za najstnike, ki jim malenkosti kot so »napolni telefon« hitro uidejo iz spomina, se radi igrajo s snemanjem in fotografiranjem ter so aktivni na družbenih omrežjih. Za starše, ki tekajo za svojimi otroki in budno prežijo na vsako novo usvojeno spretnost ter filmčke delijo z dedki in babicami. Lovljenje trenutkov in ustvarjanje video posnetkov še nikoli ni bilo tako preprosto!

huawei 1

Značke: huawei, nova

Članki iz rubrike