jamie liang Svet24.si

Policistka s krvjo zapečatila ljubezenski ...

cileueur, zahodna-java, indonezija, reševalna-akcija Svet24.si

Držali so se za roke … 11 otrok utonilo med ...

kokain, azori, zaseg Svet24.si

FOTO: Na jadrnici prevažala tone kokaina

janez jansa bobo Reporter.si

Janez Janša – čista esenca avtoritete (KOMENTAR)

rajko jansa Necenzurirano

Tudi dobavitelj medalj za veterane pozna Rajka ...

Saša Lendero Odkrito.si

Saši Lendero grozijo!

sveca Ekipa24.si

Slovenski klub žaluje! Poslovil se je dolgoletni ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 05.10.2021 09:00:00

Poglejte kako se prideluje Refošk - ena najbolj tradicionalnih vinskih sort na območju Slovenije

Slovenci smo veliki ljubitelji dobrega vina in hrane. Refošk, ki se dobro počuti na bogato obloženih mizah, slovi kot ena najbolj starodavnih vinskih sort na območju Slovenije in je hkrati najpogostejša rdeča sorta in najbolj prodajano vino v Sloveniji.

»Koprski Refošk pridelujemo v vinorodnem okolišu SLOVENSKA ISTRA. Refošk je sorta, ki nam ponuja veliko priložnosti v različnih stilih in tipih vin. Na trgu se pojavlja od mladega razigranega vina, ki ponuja obilo sadnosti do izredno resnega uglajenega gospoda, ki prihaja iz izbranih vinogradov in se v kleteh spogleduje z leseno posodo ter šola daljši čas. Takšen Refošk je dolgoživ, bogat in strukturen ter pripravljen na dolgo življenjsko pot. To sorto pa lahko srečamo tudi v obliki roseja, penine ali pa celo kot sladko vino, katero je pridelano iz prezrelih grozdnih jagod, ki jih trgamo kot pozno trgatev.

MZ_refosk_Vhod_v_klet

Tradicionalno se Refošk prideluje tako, da razpecljano grozdje stoji v kontaktu z jagodno kožico približno 6 do 8 dni. Med tem se nekajkrat na dan premeša. Po prešanju se vino pretoči v posode, kjer opravi naraven postopek mehčanja kislin, ki mu rečemo kar biološki razkis. Po pretoku pa zori v lesenih ali inox posodah do stekleničenja,« so postopek pridelave Refoška opisali v Vinakoper.


V sklopu projekta »Moje znamke« se Mercator kot najboljši sosed povezuje z dobavitelji in podpira lokalno gospodarstvo. S tem namenom se je povezal skupaj s tradicijo vinarstva in vinogradništva kleti Vinakoper ob praznovanju 50. letnice Refoška in na prodajne police postavil omejeno retro edicijo Koprskega Refoška z geografskim poreklom, ki sporoča slovensko kakovost in lokalno povezanost.

Več na Mercator.si.

MZ_refosk_vinograd_debeli_rtic_Vinakoper_znamka

Članki iz rubrike