prazna denarnica, Svet24.si

Inflacija je zagotovo tukaj; cene bodo rasle vsaj ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

brecelj hojs pl Reporter.si

Podel napad SDS na Erika Breclja: kirurg, ki ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

uroš Njena.si

Mihaelo šokiral Uroš z Metelkove

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

ue
ue
10 25.07.2021 10:25:46

UAU! Kar so košarkarji in Pogačar naredili za nesrečnega JAPONCA z neverjetno vezjo s Slovenijo, osupne!

Neverjetna zgodba iz Tokia.

Olimpijske igre v Tokiu piejo neverjetne zgodbe. Ne le zaradi uspehov slovenskih športnikov, temveč tudi zaradi neverjetne zgodbe s kolesarji, košarkarji in mladim japonskim navijačem v glavni vlogi.

Danes je namreč slovenska veleposlanica v Tokiu dr. Ana Petrič sprejela vodjo slovenske olimpijske reprezentance Miroslava Cerarja in Hirakuja Nomura. Gre za bivšega učenca OŠ Brezovica, ki se je po izgubi očeta kot sirota preselil na Japonsko. Hiraku se je rodil v Sloveniji, mama mu je umrla kmalu po rojstvu, oče pa decembra za Covidom. Kot japonskega državljana ga je vzela k sebi teta na Japonsko, tako da od januarja živi in hodi v šolo v Tokiu, po tem ko so po izgubi očeta za fanta srčno skrbeli na OŠ Brezovica pri Ljubljani in se je z nesebično pomočjo izkazala lokalna skupnost, od družin do občine.

tadej pogacar sprejem

Na sprejemu je Hiraku, ki je velik športni navdušenec, doživel veliko presenečenje. Najprej so ga namreč osebno pozdravili trije izjemni kolesarji - Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc (Primož Roglič je bil odsoten zaradi treninga in priprav na sredin kronometer), hkrati pa je dobil še podpisan dres košarkarske reprezentance s številko ena, na katerega so podpis dodali tudi kolesarji.

pogacar dresOlimpijski komite Slovenije mu je ob tem dodelil posebno štipendijo, Miro Cerar pa srebrnik s svojo figuro na konju z ročaji iz Tokia 1964. Za posebno presenečenje pa so s pismom poskrbeli njegovi sošolci z Brezovice.

Članki iz rubrike