Bager, Blumberg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ker ni bil plačan, se je ...

Gora K2 Svet24.si

Sin očeta pokopal na gori K2

motorist, čelada, motor Svet24.si

V Lokovici po trčenju umrl motorist

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Ales Valic Njena.si

Aleš Valič z ženo praznoval že 30 let poroke

Laura Beranič2 Njena.si

Sanjski moški: To je bila Laurina najljubša ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 16.06.2021 11:29:53

V formi z Rio Mare: Vrhunski športniki razkrivajo svoje nasvete za zdravo življenje

Vrhunski slovenski športniki bodo pod okriljem globalne kampanje V formi z Rio Mare že drugo leto zapored širili svoje nasvete za zdrav življenjski slog, uravnoteženo prehrano in vzdrževanje redne fizične aktivnosti. Najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec, jadralski šampion Vasilij Žbogar in sinonim slovenskega boksa Dejan Zavec tako vabijo vse Slovence, da skupaj z njimi ostanejo v formi in se jim pridružijo pri opravljanju športno obarvanih izzivov.

Lanskoletno sodelovanje s športnimi ambasadorji je letos prešlo na novo raven, saj bodo lahko vsi športni navdušenci opravljali športne izzive prek posebnega chatbota, ki poleg zabavnih aktivnosti in nasvetov za zdravo življenje navdušuje tudi z nagradnimi igrami in presenečenji. Športni ambasadorji bodo tako na zabaven in praktičen način usmerjali vse sodelujoče do zdravega življenjskega sloga, ki temelji na redni fizični aktivnosti ter zdravi in uravnoteženi prehrani.

Kot izpostavlja Maja Mihalinec, za zdrav življenjski slog niso vedno nujne velike spremembe, saj bomo bolj uspešni, če uvedemo manjše spremembe, kot če si zadamo previsoke cilje. »Menim, da je prvi korak za vzpostavitev zdravega življenjskega sloga odločitev, da si to želimo in da najdemo razlog, ki izhaja iz nas samih, ne iz okolice. To je lahko želja po boljšem počutju, izgledu, zdravju, skratka nekaj, kar nam bo motivacija za vztrajanje. Za ohranjanje forme svetujem predvsem vzpostavitev rutine, ki ustreza našemu življenjskemu slogu,« še dodaja.

»Moj nasvet za zdrav in kvaliteten življenjski slog je vsakodnevna zmerna vadba, in sicer karkoli: tek, kolo, joga, telovadnica ali kaj drugega, in prehrana, razdeljena na 6 obrokov,« svetuje Vasilij Žbogar. Ob tem Dejan Zavec izpostavlja veliko napako začetnikov, in sicer mišljenje, da bodo spremembe in rezultati vidni takoj: »Najboljše stvari potrebujejo nekaj ali celo veliko časa, potrebujejo doslednost, načrtovanje in postopno dodajanje intenzivnosti.«

Članki iz rubrike