mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 27.05.2021 12:13:33

Poletimo s posebnimi leti iz Ljubljane v poletje na Mediteranu

S Kompasom vedno na pravi poti že #Kompasovih70.

Grčija kot mediteranska destinacija in turistični velikan se je tudi letos skrbno pripravila na prihod turistov in vabi s sloganom »Vse, kar želiš, je Grčija«. Z upoštevanjem vseh protokolov in priporočil nacionalnih institucij v zvezi s preprečevanjem Covida-19 je že preteklo leto postavila izjemno visoke standarde - varnost in zdravje sta na prvem mestu.

Tem izhodiščem v celoti sledi tudi Kompas, ki potuje že od leta 1951. Turizem je panoga, kjer se tradicija in izkušnje močno prepletajo z zaupanjem. V Kompasu že #Kompasovih70 prisegamo na kakovost in odličnost turističnih storitev in nič ne prepuščamo naključju.

S Kompasom potujemo modro in odgovorno, saj od trenutka, ko zapremo svoja vhodna vrata in do vrnitve domov skrbi za naše prijetno počutje.

Bliža se poletje in kljub muhastemu vremenu (ali pa prav zaradi njega) se v mislih vedno pogosteje poigravamo z idejo o počitnicah. Na vprašanje KAM Kompas priporoča oddih na sončnih grških otokih.

Grčija je dežela bogate kulturne dediščine, gostoljubnih ljudi in toplega mediteranskega podnebja. Ponaša se s številnimi otoki in otočki, ki jih krasijo čudovite plaže, obkroža pa kristalno čisto morje. Modre zastave z evropskim certifikatom za čistočo in urejenost, izobešene na številnih grških plažah, jamčijo za njihovo čistost in urejenost. Ljubitelji mirnega plavanja in sončenja boste uživali v skritih, mirnih zalivčkih, na bolj vetrovnih zahodnih obalah otokov pa boste na svoj račun prišli ljubitelji surfanja in kajtanja. Na počitnicah v Grčiji boste sladokusci lahko brez slabe vesti razvajali svoje brbončice. Mediteranska hrana slovi po svojih naravnih okusih in blagodejnih učinkih za zdravje in lepoto. Vsi ljubitelji Grčije boste tudi letos lahko prišli na svoj račun na njenih zgodovinsko bogatih otokih.

Kompasov mehurček.
Potujemo s posebnimi letali in tako zagotavljamo varnost, udobje in brezskrbnost potovanja v mehurčku.

Prijazen in skrben servis.
Na letališču Brnik poskrbimo za prijazno odpremo potnikov z morebitnimi zadnjimi nasveti.

Kompasovi predstavniki svoje delo opravljajo z neizmerno ljubeznijo in poznavanjem destinacije, kot da bi tam živeli. Kompas zagotavlja prijazen in skrben servis na vsakem koraku upoštevajoč vse protokole v zvezi z zajezitvijo širitve novega koronavirusa.

PCR test po znižani ceni.
Za naše potnike imamo dogovorjeno znižano ceno za PCR test.

Pazljivo izbrane destinacije.
Vse destinacije, na katere Kompas leti s posebnimi letali, so se skrbno pripravile na prihod turistov.

Otroci
Otroci do 2 let - BREZPLAČNO
Otroci do 2 let letujejo BREZPLAČNO, vendar nimajo svojega sedeža na letalu in lastnega ležišča.

Posebni popusti
Seniorji gredo na počitnice ugodneje
Starejšim od 60 let na podlagi ustreznega dokazila odobrimo 5 % popust.

Mladoporočenci
Medeni tedni s Kompasom se splačajo. Mladoporočencem odobrimo 5 % popust na podlagi poročnega lista, ki ne sme biti starejši od 3 mesecev.

Digitalni mini vodnik – naše darilo vam za naš rojstni dan.

Lepota posameznega počitniškega cilja je predstavljena kratko, vsebinsko bogato, na podlagi dolgoletnih izkušenj Kompasovih specialistov. Od zgodovine do naravne in kulturne dediščine, najboljših kulinaričnih kotičkov in najbolj zaljubljenih zalivov – vse to in mnogo več. Zato, da boste izbrane počitnice lahko doživeli čim bolj brezskrbno in raznoliko.

Ker praznujemo skupaj z vami #Kompasovih70 in ker varujemo zeleno, vam za naš rojstni dan podarjamo mini digitalni vodnik.

Organiziran transfer na letališče in parking na letališču
Vsem našim potnikom omogočamo parkiranje na letališču Jože Pučnik in prevoz iz večjih slovenskih krajev na letališče po znižani ceni, v kolikor se za to odločite ob prijavi.

Počitnic na grških otokih ne pozabiš nikoli!
Dobro in lepo se boste imeli, to vam zagotavljamo, kajti na vseh destinacijah smo premišljeno izbrali nastanitvene objekte, ki jim naši potniki že dolga leta najbolj zaupate. Pomislili smo na vse podrobnosti vašega oddiha, na destinacijah, kjer se kompas vedno vrti v pravo smer.



Poletna jutra so najlepša takrat, ko se ribiči vračajo v pristan z nočnih poti in s seboj prinašajo vonj morja, rib in svobode. Dan, ki vabi na vse strani kompasa. Večeri, zelo čarobni prav na grških otokih, ko se poletni dan utaplja v sončnem zahodu novih spominov, v okušanju dobrot, poslušanju nežnih melodij, prisluškovanju zgodbam domačinov ali pa nekje v najlepšem in najbolj zaljubljenem zalivu.

Od 28. maja naprej Kompas leti s posebnimi letali iz Ljubljane na deset grških otokov.

Kreta, vsak petek, od 28. maja naprej, iz Ljubljane
Ni naključje, da si je vrhovni bog grške mitologije Zevs za svoj rojstni kraj izbral prav ta mogočni otok.

V kolikor vas mika največji grški otok in zibelka zahodne civilizacije, Kreta, se letos lahko odločate med pravljično in šarmantno Chanio, kjer se boste lahko razvajali tako na čudovitih peščenih plažah kot v odličnih hotelih; ali pa se odpravite v okolico Herakliona, ki je odlična izhodiščna točka za številne izlete.

Santorini, vsak petek, od 28. maja naprej, iz Ljubljane
Z biseri Kikladov nam skrivnostno pripoveduje legendo o Atlantidi. Eden najlepših grških otokov, kjer nas njegova silovita preteklost na vsakem koraku spominja na moč in lepoto narave. Ob občudovanju najlepšega sončnega zahoda si boste obljubili, da se boste sem še vrnili.

Rodos, vsako soboto, od 29. maja naprej, iz Ljubljane
Kjer ima vsak kamen v osupljivem srednjeveškem mestu rodoških vitezov svojo zgodbo, kjer se lahko prepustite živahnemu nočnemu življenju in neskončnim peščenim plažam.

Za vse, ki vas prav tako prepriča tradicionalnost in želite v kratkem času spoznati cel otok, bo prava izbira Rodos.

Karpatos, vsako soboto, od 29. maja naprej, iz Ljubljane
Kjer grška tradicija, sanjske plaže in gorata nedostopnost tvorijo popolnost egejskega bisera.

Skrivnostni Karpatos ponuja kombinacijo raziskovanja neokrnjene narave z živahnim nočnim življenjem v prestolnici Pigadiji.

Lefkas, vsak ponedeljek, od 7. junija naprej, iz Ljubljane
Ker je s svojo neokrnjeno naravo in tradicionalnimi vasicami še neodkrit biser Jonskega morja.

Kefalonija, vsak ponedeljek, od 7. junija naprej, iz Ljubljane
Kraljica najlepših plaž s turkizno modrimi zalivi in bogato morsko favno. Edinstvene visokogorske kefalonske jelke, nedotaknjena pokrajina, z dolinami, nališpanimi z nasadi oljk in vinogradi.

Zakintos, vsak torek, od 15. junija naprej, iz Ljubljane
Je otok nasprotij, kjer lahko odkrivate idilične grške vasice, ki še niso izgubile svojega čara in pristnosti, ter mesta, polna kozmopolitskega življenja. Otok želv in turkiznih zalivov. Bogato poraščen z zelenim mediteranskim rastjem ter idealen kraj za počitek in popoln užitek.

Krf, vsak torek, od 15. junija naprej, iz Ljubljane
Homer ga je poimenoval otok prijaznih Feačanov; njegove ljubeznivosti pa je bil deležen že slavni grški junak Odisej. Zelen, največji in ne tako zelo vroč otok s številnimi peščenimi plažami.

Kos, vsako sredo, od 16. junija naprej, iz Ljubljane
Otok, ki se/vas razvaja v objemu Heliosa, boga sonca. S soncem obsijan otok, ki se ponaša z milo in prijetno sredozemsko klimo, naravno lepoto pokrajine in prečudovitimi zlato peščenimi plažami. Podajte se na odkrivanje več kot 2.000-letne bogate zgodovine.

Samos, vsako sredo, od 16. junija naprej, iz Ljubljane
Raj za hedoniste! Tako poseben, z vinogradi, slapovi, jezerom, kjer zavetje iščejo pelikani in flamingi, bujnim rastlinjem in številnimi miti in legendami. Pitagora je najslavnejši otočan.

Na grških otokih je vedno čarobno, saj ni težko najti najboljše mize za najboljši sončni zahod ali najboljšega ležalnika za najboljše uživanje ob morju ali slišati tišine in pripovedovanje Eola, predno zadremate v dišečo poletno noč.

Zato se pustite zapeljati Kompasu že #Kompasovih70 in izberite svojo najlepšo počitniško zgodbo še danes.

Za podrobnosti in rezervacije pokličite v Kompasov klicni center na 01 2006 111 ali nam pišite na vednozvami@kompas.si ali nas obiščite v najbližji poslovalnici Kompasa. Vsa Kompasova ponudba je zbrana in vedno dostopna na www.kompas.si.

Galerija
Značke: grčija, otoki, dopust

Članki iz rubrike