902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ue
ue
0 15.03.2021 23:06:48

Na dirkališču zmagal Mark Kastelic in dobil svojo oddajo

aktual
FOTO: Milka Hafner in Ervin Tršelič
V preteklih tednih se je na Aktualu odvijala prava bitka za vodenje petkovih juter med Klemnom Bunderlo in Žano Vidmar ter Juretom Ličnom in Mojco Gornik. Vse dokler na Aktual ni poklical obetavni 13-letni voznik gokarta Mark Kastelic in obrnil zgodbo.

Preobrat, ki je spremenil potek zgodbe

Jutranja voditeljska para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla ter Mojca Gornik in Jure Ličen, sta sklenila, da se bosta med seboj v bitki na stezi pomerila za vodenje petkovih juter na Aktualu. Tekmovali so na stezi za avtomobilčke na Aktualu. Zmago sta si zaslužila Mojca in Jure, in ko bi v petek Klemen in Žana morala predati štafetno palico ter razglasiti zmagovalca – se je zgodil preobrat. V eter je poklical 13-letni kartist Mark Kastelic in Aktualovce izzval na pravo tekmo. Povabil jih je na gokart dirkališče na Ptuj in jim obljubil pravo dogodivščino.

Potrebovali boste robčke!

Mark je dejal, da bodo Aktualovi voditelji potrebovali robčke, saj se bodo za zmago z gokarti na pravi stezi lahko preprosto obrisali pod nosom. Aktualovi voditelji so bili prepričani, da jim 13-letnik ne seže niti do gležnjev, ob tem pa so pozabili, da je Mark najobetavnejši voznik gokarta, ki trenira v Italiji in niza številne uspehe. Sprejeli so izziv in se podali na dirkališče na Ptuj. "Če bom premagal vse štiri voditelje, bom dobil svojo oddajo na radiu Aktual," je samozavestno rekel Mark.

Dirka za edinstveno priložnost

Vroč boj med Markom in Aktualovci se je tako začel dogajati na dirkališču na Ptuju. Prvi je za volan sedel Jure Ličen, ki se je izziva še kako veselil. Za Markom je zaostal takoj v prvem ovinku in na koncu preprosto moral priznati poraz. Člana moštva pod okriljem Fernanda Alonsa je naslednja na stezi čakala Mojca Gornik in prav tako ostala brez zmage, saj njene dirkaške veščine niso zadoščale, da bi premagala najbolj obetavnega mladega dirkača. Slednjega ni uspelo ugnati niti energični Žani Vidmar, čeprav se je na stezi za zmago resnično borila.

licen
FOTO: Milka Hafner in Ervin Tršelič


Na koncu so Aktualovci vse karte polagali v Klemna Bunderlo, ta pa se je odločil, da bo Mark, kljub končnemu rezultatu, dobil oddajo. "Veš kaj, Mark? Ti si taka faca, da boš ne glede na rezultat na koncu dobil oddajo na Aktualu," mu je na startu obljubil Klemen. Na koncu je Mark zabeležil še četrto zmago in dobil svojo oddajo na radiu Aktual, s katero bomo spremljali uspehe vzhajajoče zvezde na dirkaški stezi.

Do takrat pa: ostanite z nami. Priklopite se na Aktual.

gornik
FOTO: Milka Hafner in Ervin Tršelič

vidmar
FOTO: Milka Hafner in Ervin Tršelič

bunderla
FOTO: Milka Hafner in Ervin Tršelič

Značke: radio-aktual, karting

Članki iz rubrike