Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
33 19.01.2021 10:04:31

Zaradi NAPADA NA KAPITOL bo Pahor SLOVENCU VZEL odlikovanje, ki so ga dobili ZLATI KOŠARKARJI?

Borut Pahor
STA
Vse glasnejša so zagotovila, da se je 'slovenski' ameriški kongresnik znašel v velikih težavah.

Celoten svet je bil 6. januarja šokiran zaradi napada razjarjene množice na ameriški Kapitol, v katerem so nasilno prekinili sejo Kongresa. Napad se je zgodil ravno v trenutku govora kongresnika Paula Gosarja, ki je znan kot edini kongresnik slovenskega rodu in ga je zaradi zaslug povezovanja med obema državama predsednik Slovenije Borut Pahor leta 2019 odlikoval z najvišjim slovenskim državnim odlikovanjem. No, Gosarja pa ameriški mediji vse bolj obtožujejo nečednih dejanj. 

Nekaj sodelujočih v izgredih naj bi nanj že pokazalo s prstom kot na nekoga, s katerim so pred napadom sodelovali in jim je dostavljal informacije ter jih pri načrtih spodbujal. Mogoče je zaznati informacije, da se je Gosar – sicer znani podpornik odhajajočega predsednika Donalda Trumpa  znašel v zveznih preiskavah, mnogi pa ga pozivajo k odstopu  celo nekateri njegovi najtesnejši sodelavci in sorodniki. Če bi bil dejansko obtožen in pozneje spoznan za krivega, pa mu seveda grozi zelo huda kazen v skladu z zveznimi zakoni. 

No, zaradi tega pa se je v slovenskih medijih že pojavilo ugibanje, ali bo predsednik Pahor Gosarju odlikovanje v primeru nadaljnjih dokazov v tej smeri odvzel. To možnost v skladu s pravilnikom ima in morda bi veljalo razmisliti  glede na to, da je zlati red za zasluge odlikovanje, ki ga prejmejo tisti, ki na najlepši način ponesejo ime Slovenije v svet. Tudi športniki. V letu 2020 sta ga prejela Nogometna zveza Slovenije in Atletska zveza Slovenije, najbolj znani športni odlikovanci pa so člani zlate košarkarske reprezentance iz leta 2017.  

Značke: pahor, gosar, odlikovanje

Članki iz rubrike