Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jz
jz
8 14.01.2021 10:55:52

POLITIČNI OBRAČUN! Noro, kam je ŠEL DENAR namesto v VRHUNSKI ŠPORT! Je kriv predsednik vlade?!

Vlada je danes sklenila, da se s 17. januarjem podaljša razglasitev epidemije za 60 dni, so sporočili po seji.
Twitter
Lahko, povsem lahko, celo zelo verjetno, se lahko zgodi, da so zadnji 'ukazi' z vrha države prerezali vrat mnogim vrhunskim športnim zvezam v Sloveniji.

Kot so poročali na spletnem portalu 24ur.com, se je ena največjih gospodarskih družb, ki je v državni lasti HSE (Holding slovenskih elektrarn), ki letno ustvari okoli 200 milijonov evrov dobička, ko slovenskim državljanom in podjetjem prodaja elektriko, odtegnila sponzorski denar slovenskemu športu. 

Najbolj bodo zaradi tega prizadeti dve od najuspešnejših slovenskih športnih zvez - Košarkarska in Odbojkarska zveza Slovenije, ki sta imeli kar zajetni pogodbi s HSE. "HSE do danes oktobra že usklajene pogodbe ni podpisal. Šlo je za običajno podaljšanje pogodbe, zato smo mi HSE že oglaševali na led panojih konec novembra, ko smo imeli kvalifikacije v mehurčku za Eurobasket 2022. Nam je žal, da se je to zgodilo, nismo dobili niti uradnega obvestila, da pogodbe ne bodo podaljšali. Je pa tako, da ničesar ne moreš izsiliti, formalno še kar čakamo, je pa molk HSE tudi odgovor," je 24ur povedal predsednik KZS Matej Erjavec. HSE je prekinila pogodbe tudi z odbojkarji in Olimpijskim komitejem Slovenije 

Zanimivo, da se je rezanje denarja športu začelo, ko je službo na HSE dobila Ksenija Koren, sicer dolgoletna medijska svetovalka predsednika stranke SDS Janeza Janše, ki je trenutno tudi predsednik slovenske vlade.

HSE je podjetje v državni lasti, torej podjetje, ki je v lasti vseh Slovencev. Veliko Slovencev je navdušenih nad slovenskimi športniki in stotisoče njih je rajalo ob zlati kolajni slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu, srebru odbojkarjev na EP, pa velikih uspehih slovenskih kolesarjev (HSE je bila tudi sponzor kolesarske dirke Po Sloveniji), pa izjemnih uspehih in olimpijskih kolajnah drugih slovenskih športnikov...

Zanimivo je tudi, da potem, ko je HSE ustavilo sponzoriranje športu, namenilo donacijo založbi Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo, revijo stranke SDS. Naključje? 

HSE je letno namenil slovenskemu športu, tako ali drugače, več kot milijon evrov, ki bo zdaj verjetno ostal brez dveh tretjin tega denarja (ali pa še več). 

Bo slovenska država podobno taktiko kot pri HSE ubrala tudi pri drugih državnih podjetjih - Petrol, Pošta... ? No, potem lahko čez pet let kar pozabimo na vrhunski šport. Čez pet let ne bomo imeli nobenega športa več.   

"Vrhunski šport ostaja brez podpore državnih podjetij. Hvala @JJansaSDS, @PocivalsekZ, @MatejTonin in @IgorZorcic. Vi ste naši junaki! Kaj bomo zdaj z zastavo slavnih  @BorutPahor?" je ob tem na twitterju zapisal znani podpornik slovenskega športa in poslanec SD Matjaž Nemec. Janez Janša mu je odgovoril v nekaj minutah: Za razliko od vlad @strankaSD in @StrankaLMS sedanja @vladaRS ne ukazuje podjetjem, koga naj reklamirajo. Saj se vsi še spomnimo tozadevnega javnega naročila @sarecmarjan, mar ne? Vam ga ponovno predvajamo?"

CELOTEN ČLANEK NA 24UR SI LAHKO PREBERETE NA TEJ POVEZAVI

Značke: hse, vlada, jansa

Članki iz rubrike