mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 28.12.2020 08:06:48

Preverite, brez katere aplikacije si balerina Ana Klašnja ne predstavlja več življenja

Ana Klašnja praiv, da "aplikacija moje banke NLB je praktično glavna stvar na mojem telefonu".
Promocijsko gradivo
Pametni telefoni so nam v kombinaciji z internetom omogočili večji nadzor nad našimi življenji. Z njimi namreč lahko dostopamo do česar želimo kadarkoli in kjerkoli. Ena od zelo pomembnih stvari, ki jo lahko urejamo na telefonih, je zagotovo bančništvo. Vse, kar potrebujemo, je aplikacija naše banke.

V Huaweievi trgovini z aplikacijami AppGallery, sicer eni od treh največjih tovrstnih trgovin na svetu, ki šteje že več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov, lahko danes najdemo že praktično vse banke, ki so prisotne v Sloveniji. NLB z aplikacijo NLB Klikin, NKBM z mBank@Net, Delavsko hranilnico z DH Mobilni, Sberbank z mSperbank SI, Sparkasse s Sparkasse M.Stik in Inteso Sanpaolo z aplikacijo Banka IN. Prav tako pa tudi priljubljeni mobilni denarnici mBills in VALU.

Vse naštete lahko človeku močno olajšajo finančna opravila, prihranijo ogromno časa in ne nazadnje celo prihranijo kakšen evro, saj ponujajo boljši in predvsem takojšen pregled nad porabo denarja. Ena takšnih, ki si danes ne predstavlja več življenja brez mobilne banke, je znana slovenska balerina Ana Klašnja: »Aplikacija moje banke NLB je praktično glavna stvar na mojem telefonu. Brez nje sploh nočem pomisliti, kako bi urejala te zadeve. Zato sem bila izjemno vesela, ko sem si jo lahko namestila iz trgovine AppGallery.«

Kot pravi, je namreč pred uporabo mobilne banke bančne zadeve, med drugim tudi plačevanje položnic, urejala kar na bančnem okencu: »Sama nisem pretirano tehničen tip, zato bančnih zadev nikoli nisem urejala prek spletne banke na računalniku. Ko sem enkrat poizkusila mobilno banko, pa se mi je odprl čisto nov svet. Odkar jo uporabljam na svojem telefonu P40 Pro, se enostavno povedano počutim precej bolj neodvisna, saj lahko te zadeve urejam, kadar imam čas. Nisem vezana na odpiralne čase poslovalnic in ni mi treba več čakati v vrsti. Zelo osvobajajoče.«

5 ključnih prednosti, ki jih ponuja uporaba mobilne banke

Dostopnost: Plačevanje položnic, preverjanje stanja na računu, nakazila na druge račune, urejanje limitov in celo sklepanje hitrih kreditov še nikoli ni bilo preprostejše kot z mobilno banko, saj imamo telefone ves čas pri sebi. V primerjavi z bančnimi poslovalnicami je mobilno bančno okence odprto 24 ur na dan vseh 7 dni v tednu.

Priročnost: Z uporabo mobilne banke boste prihranili čas, saj vam ne bo treba oditi do poslovalnice in tam čakati v dolgi vrsti, prav tako pa boste lahko marsikaj postorili med kakšnim drugim opravkom, na primer med vožnjo z avtobusom ali med opoldansko kavico. Tako boste bolje izkoristili vsak trenutke svojega dneva in na ta način sprostili več prostega časa.

Nadzor: Pomislite. Zakaj bi za preverjanje stanja na bančnem računu hodili do bankomata, če to lahko storite kar iz dnevne sobe. Mobilno banko si predstavljajte kot nekakšen daljinski upravljalnik, s katerim lahko vse uredite na daljavo. Plačate položnice, pošljete denar partnerju, prekličete izgubljeno bančno kartico in celo sklenete hitri kredit. Prav tako pa ste ves čas na tekočem z dogajanjem na vašem računu, tako da imate nad svojimi financami boljši nadzor.

Hitro poplačilo dolga: Zagotovo ste že kdaj pozabili denarnico in ste prosili prijatelja, ali lahko on založi za vaše kosilo. Z mobilno banko ali mobilno denarnico mu lahko ta denar tudi takoj vrnete in se s tem izognete neprijetnem položaju. Saj veste, kako pravijo, čisti računi, dobri prijatelji.

Varnost: Čeprav je morda kdo skeptičen glede varne uporabe mobilne banke, so to v resnici zelo varni sistemi in uporabljajo vrsto varnostnih mehanizmov. Dostop do mobilne banke lahko zaklenete z geslom, prstnim odtisom ali celo svojim obrazom. Če k temu dodate še možnost večstopenjskega preverjanja identitete, na primer v obliki SMS-sporočila z enkratno šifro, ste lahko brez skrbi, da gre za varno trdnjavo.

Tudi Ana Klašnja priznava, da je imela sprva nekaj pomislekov o varnosti podatkov, a ko je poizkusila v praksi, je videla, da je bil strah odveč: »Še enkrat poudarjam, da si nisem najbolj domača s sodobno tehnologijo. A v resnici je bilo nastavljanje varnosti mačji kašelj. Najprej sem na svojem telefonu nastavila odklepanje z vzorcem in prstnim odtisom, kjer me je telefon sam vodil čez postopek, za vstop v mobilno banko pa uporabljam kombinacijo lastnega gesla, prstnega odtisa in enkratne šifre, ki se generira sproti vsakih nekaj sekund.«

ana-klašnja, huawei
Ana Klašnja ni več vezana na odpiralna čase poslovalnic.
Promocijsko gradivo

Olajšate si življenje že danes

Razlogov, zakaj danes, zlasti v časih z omejenimi dostopi do različnih storitev, ne bi za urejanje svojih bančnih storitev uporabljali aplikacije, praktično ni. Navsezadnje imate s temi aplikacijami vedno na dosegu roke tudi informacije o bližnjih bankomatih, odpiralnih časih poslovalnic in nujnih telefonskih številkah.

Aplikacijo svoje banke lahko poiščete v Huaweievi trgovini AppGallery, ki sicer ponuja še vrsto drugih domačih in tujih priljubljenih aplikacij, s katerimi si lahko pomagate poenostaviti življenje. Slednje pa lahko poiščete tudi s pomočjo univerzalnega iskalnika Petal Search, ki vam pomaga najti tudi novice, slike, videoposnetke in še vrsto drugih informacij. Iskalnik sicer izkorišča umetno inteligenco in je sposoben prepoznati širok nabor predmetov, kot so ljudje, živali, naravne znamenitosti in rastline, prav tako pa ponuja možnost glasovnega iskanja v več jezikih.

ana klašnja, huawei2
Fotografija je simbolična
Promocijsko gradivo

Članki iz rubrike