Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 07.08.2020 10:48:36

GROZLJIVE POSLEDICE! Stanovanje nekdanjega slovenskega selektorja je ZRAVNALO Z ZEMLJO!?!

Dolgoletni košarkar Olimpije in pozneje tudi slovenski selektor je pet let deloval v libanonski košarki.

Slobodan Subotić je bil štiri sezone trener libanonskega prvaka Al Riyadi, v sezoni 2018/19 pa tudi selektor libanonske reprezentance. Eksplozija amonijevega nitrata v bejrutskem pristanišču, ki je v torek zvečer razdejala velik del mesta, je podrla tudi stanovanje, v katerem je Piksi živel z družino.


"Takoj ko se je to zgodilo, mi je prijatelj poslal posnetek prve eksplozije, ko sem se ravno vozil domov iz Italije. Ravno ko sem ga poklical, je prišlo še do druge eksplozije. Potem me je kasneje nazaj poklical on in mi povedal, kaj se zgodilo. Dobil sem veliko videozapisov, saj se na spletu in televiziji vse skupaj niti ni dobro videlo. Nekateri, ki so to snemali, so pri tem tudi umrli. Seveda sem bil resnično v šoku. Vso noč nisem spal, ampak sem samo razmišljal o tem. Bejrut in Libanon nasploh sta res lepa, tudi ljudje so tam zelo v redu, tako da mi je bilo resnično hudo. Tam imam veliko prijateljev, a na srečo nihče od njih v eksploziji ni umrl," nam je v telefonskem pogovoru vidno pretresen razlagal Subotić.

Nekdanji slovenski selektor je v času bivanja v Libanonu živel približno 800 metrov od eksplozije. "Ta hiša ne stoji več, kar je zame in za mojo družino še dodaten šok. Tam smo resnično uživali. V marini nasproti pristanišča, kjer je eksplodiralo, so lokali in restavracije, kjer sem preživel večino dopoldni, kadar nismo imeli treningov. V Libanonu je podnebje zelo blago in tudi pozimi lahko povsod sediš zunaj. Ko gledam te slike in videe, ne morem verjeti, da vsega tega ni več." 

Članki iz rubrike