venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 16.07.2020 12:03:56

Novi SUZUKI SWIFT – predstavljamo vam prenovljeni Suzuki Swift

V ponudbi vozil Suzuki v prodajnih salonih po Sloveniji je že na voljo prenovljena športna kompaktna kombilimuzina SWIFT. Posodobitve vključujejo športne izboljšave zunanjosti, pogonski sklop z varčnejšo porabo goriva in dodatne pametne varnostne funkcije.

SWIFT je že dolgo zelo priljubljen med tistimi avtomobilisti po svetu, ki si želijo dovršene kombilimuzine in zabavne vožnje. Dozdajšnji SWIFT, ki je na trg prišel leta 2017, je bil eden izmed treh finalistov izbora za svetovni mestni avto leta 2018 (World Urban Car awards 2018). Do konca leta 2019 je bilo prodanih več kot 745.000 primerkov v več kot 119 državah. Novosti pri prenovljenem modelu še bolj poudarijo SWIFTove ikonične značilnosti in tako ustvarijo moderen avto, ki je dovršen, odziven in poln pametnih tehnologij.


Poudarki prenovljenega SWIFTa

Izstopajoč videz Dinamična posodobitev videza vključuje športno tridimenzionalno masko s štirikotnimi režami in poudarkom v obliki kromirane vodoravne letvice, polirana lita platišča, dvobarvne kombinacije zunanjosti ter eleganten izbor barv za poudarke v notranjosti.

Varčen pogonski sklop Prenovljenega SWIFTa poganja nov K12D DUALJET motor s SHVS blagim hibridnim sistemom in litij-ionsko baterijo večje kapacitete. S tem prinaša še boljši izkoristek goriva, a hkrati ohranja SWIFTovo značilno odzivnost, ki naredi vožnjo zabavno.

Pametna varnostna tehnologija SWIFT je opremljen z novim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvega kota in sistemom za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, hkrati pa ohranja vse ostale, že obstoječe varnostne sisteme.


Izstopajoč videz
Zunanjost SWIFT vzbuja pozornost s svojim športnim in drznim sprednjim delom, močnimi boki in značilnimi sklenjenimi okni ter podrobnostmi, kot so lebdeča streha in navpično razporejene LED luči. Ta izstopajoč videz je še bolj izpopolnjen pri prenovljenem modelu. Vključuje tridimenzionalno masko s štirikotnimi režami in poudarkom v obliki kromirane vodoravne letvice ter dovršeno izdelana lita platišča, s čimer SWIFT postane mogočen in prefinjen.

Suzuki_Swift_2

Barve zunanjosti Prenovljeni SWIFT dopolnjuje linijo z dodatnimi dvobarvnimi možnostmi: značilna goreče rdeča biserna s črno streho in dirkaško modra kovinska s črno streho ter novi oranžna biserna kovinska s črno streho in zlatorumena kovinska s srebrno streho.

Notranjost Športna, prefinjena zasnova SWIFTove notranjosti vključuje elemente, kot so okrogli merilniki, srednja konzola v obliki pilotske kabine in športen volan v obliki črke D, ki med vožnjo daje občutek samozavesti. Prenovljeni model je na voljo tudi z novimi srebrnimi poudarki, ki še povečajo dinamičen in sodoben občutek v notranjosti.

Varčen pogonski sklop Novi K12D 1.2 DUALJET motor in SHVS blagi hibridni sistem Novi K12D 1.2 DUALJET motor, ki poganja prenovljenega SWIFTa, ima sistem dvojnega vbrizgavanja, ki ponuja tako močan odziv kot visoko učinkovito porabo goriva. To ravnotežje je mogoče zaradi tehnologije, ki vključuje: elektronsko vodeno variabilno krmiljenje sistemov VVT (variable valve timing), variabilno pretočno oljno črpalko in elektronsko nadzorovane šobe za hlajenje batov.

Izkoristek goriva DUALJET motorja je še boljši v kombinaciji s SHVS blagim hibridnim sistemom, ki je na voljo v vseh različicah prenovljenega modela SWIFT. Sistem uporablja lahek, kompakten integrirani zaganjalnik-generator ISG (integrated starter generator) s funkcijo elektromotorja in litij-ionsko baterijo s povečano kapaciteto iz 3 Ah na 10 Ah, kar še poveča učinkovitost porabe goriva v primerjavi s predhodnim modelom.

Suzuki_Swift_3


Blagi hibridni sistem SHVS pretvarja kinetično energijo, ki se ustvarja med zaviranjem, v električno energijo, ki polni litij-ionsko baterijo. To električno energijo uporablja elektromotor, da pomaga motorju med pospeševanjem, za bolj učinkovito porabo goriva. Sistem samodejno ustavi motor, ko avto stoji.


Pametne varnostne funkcije
Poleg številnih obstoječih pametnih varnostnih funkcij, ki so na voljo v dozdajšnjem modelu, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema, sistemom za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu in sistemom za samodejno zastiranje dolgih luči, je prenovljen model zdaj opremljen še s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvega kota in sistemom za preprečevanje zapuščanja voznega pasu.

Suzuki_Swift_sistem_za_prepoznavanje_prometnih_znakov

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov Sistem za prepoznavanje prometnih znakov uporablja monokularno kamero, ki zazna prometne znake, kot so omejitev hitrosti ali prepoved prometa in prikaže znak na informacijskem zaslonu armaturne plošče ter s tem opozori voznika.

Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM) Ko se vozilo približuje od zadaj ali je že v mrtvem kotu, sistem prižge opozorilno LED ikono v ustreznem zunanjem stranskem ogledalu. Če voznik nakaže menjavo voznega pasu, prične LED ikona utripati in sočasno se sproži tudi zvočni opozorilni signal.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu Pri hitrostih med 60 in 160 km/h sistem uporablja monokularno kamero za prepoznavanje voznega pasu in upravlja krmiljenje, da vozniku pomaga pri vrnitvi vozila na vozni pas, ko pride do zapuščanja le-te.

Galerija
Značke: suzuki, suzuki-swift

Članki iz rubrike