Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 02.07.2020 10:54:37

15. MIKOVA KARAVANA OTROŠKEGA SMEHA: S srcem za morje otrok

Na Debelem rtiču so se vnovič, že 15. leto zapored, zbrali otroci iz socialno šibkejših družin, ki so jim različni donatorji prek zbranih sredstev omogočili, za nekatere sploh prvi, obisk morja.

MIK Celje je že v startu kampanje omogočil sredstva za letovanje 150 otrok. Za ostalo polovico udeležencev pa se je zbran denar zbiral z donacijami prek Radia Ognjišče, Slovenske karitas, humanitarne organizacije Enostavno pomagam in dodatnih sredstev MIK Celje.

467-17-MIK2

Zbrane otroke so nagovorili številni gostje in jim zaželeli nepozabne počitnice, veliko novih poznanstev in lepih spominov, ki jih bodo ohranili še lep čas. Z obiskom sta jih počastila tudi rokometaša RK Celje Pivovarna Laško Kristjan Horžen in Tadej Mazej. Oba sta otrokom, med 6. in 12. letom starosti, pokazala nekaj rokometnih trikov, oni pa so ju posnemali. Ob rokometu imajo otroci na enotedenskem taboru na Debelem rtiču možnost uživati še v odbojki na mivki, nogometu in ostalih športnih aktivnostih. Glavna atrakcija je seveda morje, ki so se ga mnogi izmed njih najbolj veselili. Za posamezne otroke je to sploh prva možnost doživetja počitnic na morju in kopanja v njem. Veselje je ob takih trenutkih seveda nepopisno. Za varnost in dobro počutje skrbijo številni prostovoljci, ki bodo na taboru poskrbeli tudi za drugo skupino otrok, ki bo tabor obiskala naslednji teden. Spremljali smo tudi simbolično predajo bona, ki omogoča počitnice otrokom. Prisostvovali so Vesna Mikuš, predsednica Rdečega križa, generalni tajnik karitasa Peter Tomažič, direktor MIK Celje Franci Pliberšek in voditelj Radia Ognjišče Jure Sešek. Dogodek je vzbudil veliko zanimanja televizijskih postaj. Nekateri udeleženci počitnic so povedali svoje prve besede za televizijo. Obenem so se odgovorni zahvalili vsem, ki so prispevali, in so veseli, da lahko že toliko let omogočajo brezskrbne počitnice tistim, ki jim sicer največkrat to ni omogočeno.

467-17-mik6

Galerija
Značke: mik, otroci, dobrodelnost

Članki iz rubrike