Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 14.06.2020 10:16:45

UDARIL po VLADI in športnih funkcionarjih, povedal pa tudi resnico o 'napadu' na LUKO DONČIĆA!

Reuters
Slovenski šport se je moral po odločitvi vlade sprijazniti s 15 odstotki manj denarja, kot ga je bilo namenjeno v proračunskih sredstvih pred epidemijo.

Iztok Čop, nekdaj odličen veslač, nosilec mnogih kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, potem podpredsednik OKS, zdaj pa predsednik veslaškega kluba Bled in selektor veslaške reprezentance, je v pogovoru za Nedelo močno kritiziral vladne ukrepe glede financiranja športa, pa tudi slovenske športne funkcionarje, ki so pohlevno tiho. "Iz leta v leto le pritrjujemo proračunskim sredstvom, ki so namenjena športu, čeprav nihče ni zadovoljen z njimi. Pohlevno čakamo, da bo v prihodnje morda bolje. Nerazumljivo je, da se je moral šport odpovedati 15 odstotkom svojega proračuna, ko se nikjer drugje ne reže. Že tako predstavljamo le eno petstotino državnega proračuna, znotraj ministrstva le odstotek," je Čop ostro kritiziral trenutno vlado, potem pa se je spraševal še, zakaj slovenska športna srenja ne povzdigne glasu tako kot recimo kulturniki: "Nihče si nikoli ni upal dvigniti glave in se izpostaviti, če je mislil, da nekaj ni prav. Vsi se bojijo posledic. Pripravljeni so na dogovore pod mizo, samo da bo njim šlo dobro. Nastopiti bi morali enotno in bolj odločno. Sedanja pohlevnost ne vodi nikamor, treba je dvigniti glave. Nihče se noče nikomur zameriti, saj se boji maščevalnosti. To je stanje duha v Sloveniji. In ne samo na športnem področju. Eno resnico imamo, če se s tem ne strinjaš, ni dobro. Ali si tiho ali pa te čaka pogrom." 

iztok cop
Jurij Kodrun

Pred časom pa je Čop izrekel tudi besede, zaradi katerih so ga 'križali' predvsem na družbenih omrežjih. Izjavil je, da športniki v tujih klubih državi ne prinašajo slave. "Nekaj besed sem napačno izrekel, za kar sem se tudi opravičil, vse skupaj pa se je stopnjevalo na raven, ki nima zveze z mojimi pogledi na šport. To je nekdo lansiral z meni neznanimi nameni," je Čop še povedal za Nedelo.

Članki iz rubrike