inteligenca, dekle, očala Dobra karma

Osupljivo: z jogijskimi vajami za oči se lahko ...

Aneta Andollini Svet24.si

Aneta nič več v psihiatrični ustanovi, to ...

peterle nsi pl Reporter.si

Lojze Peterle ob 20 letnici NSI: Tudi Nova ...

valdoltra, neurje Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ponedeljkovo neurje najhujše ...

sedi Necenzurirano

Dopoldan tvita za JJ in piše depeše, popoldne na...

Helena Blagne Odkrito.si

Helena Blagne - Skriva ljubimca?

lendero Njena.si

Avto Saše Lendero pokopalo drevo

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 04.05.2020 12:24:21

Delo na daljavo in sodelovanje na več zaslonih

Delo od kjerkoli je postalo nova norma, ki ste ji verjetno že prilagodili svoj delovni slog. Raziskava podjetja Airtasker pa je presenetljivo pokazala, da delo od doma ne koristi le zaposlenim, temveč tudi delodajalcem.

Ker lahko dela od doma, delavec prihrani na stroških in času, ki mu ga vsak dan vzame prevoz na delo, zato je učinkovitejši in bolj produktiven. To pa je voda na mlin željam delodajalca. Zaposleni na delovnih mestih v pisarnah so bili po podatkih raziskave dnevno neaktivni 37 minut, v kar ni všteto čas za kosilo in običajni odmori, medtem ko so bili zaposleni doma dnevno neaktivni 27 minut. Delo od doma pa od delavca zahteva sposobnost samoorganiziranja, zato velja razmisliti o načinih, s katerimi si pomagate do boljše produktivnosti in učinkovitega skupinskega dela.

Ohranjanje rutine je izrednega pomena
Med delom od doma je pomembno, da ohranite delovno rutino. Prebudite se ob običajni uri in nadenite oblačila, ki jih običajno nosite na delovnem mestu. S tem bo tudi vaš um pripravljen na delovni dan, čeprav ostajate v zavetju doma.

Najdite primeren kotiček
Najdite primeren kotiček, ki bo postal oddaljena pisarna. Če je mogoče, naj bo to soba, drugače pa odmaknjen prostor, kjer vas med delom ne bodo motili. A tudi če je udoben in primeren, občasno spremenite okolje, saj lahko to ugodno vpliva na delovno vnemo.

Izberite prava orodja
Pametni telefoni so neverjetno orodje za ohranjanje stikov in pridobivanje informacij, vendar je raziskava prikazala, da lahko tudi negativno vplivajo na delo od doma, saj njihova uporaba prekinja osredotočenost na delo. Vsakič, ko pozornost preusmerite iz ene teme na drugo, možgani porabijo čas in energijo, da se prilagodijo spremenjenemu kontekstu. Glede na podatke raziskave povprečno po pametnem telefonu posežete 150-krat na dan, nato pa mu v povprečju posvetite minuto in petnajst sekund svojega časa. Možgani pa so potrebovali skupaj v povprečju 25 minut, da so se po vsaki prekinitvi spet popolnoma osredotočili na delo.

Ostanite osredotočeni s Huaweievim orodjem
Sistem EMUI 10 ponuja simultano delo na več zaslonih (Multi-screen Collaboration), edinstveno možnost za izboljšanje produktivnosti, ki jo je Huawei razvil na osnovi distribuirane tehnologije programske opreme. Funkcija ponuja brezhibno sodelovanje med prenosniki in pametnimi telefoni. Z enim dotikom dosežete, da se na zaslonu prenosnika pojavi zaslon pametnega telefona, nato pa z njegovo tipkovnico in sledilno ploščico hkrati nadzirate obe napravi. Izgubite manj časa za preverjanje telefona, možgani pa se tudi hitreje prilagodijo preusmeritvam pozornosti.Možnost sodelovanja na več zaslonih pa je še dodatno izboljšana v različici sistema EMUI 10.1 na pametnih telefonih družine Huawei P40. Poleg souporabe tipkovnice in sledilne ploščice prenosnika lahko pametni telefon izkoristi tudi njegovo kamero in druge nanj priključene dodatne naprave.

Pozabite na tresoč video klepet
Pametne telefone ima vse več uporabnikov, narašča pa tudi njihova uporaba kot delovnega orodja. Poleg zvočnih klicev in besedilnih sporočil je video klic med delom od doma namreč izredno učinkovit način komunikacije s sodelavci, strankami in partnerji. S pomočjo funkcije sodelovanja na več zaslonih, lahko priljubljene mobilne aplikacije za video klepetanje na pametnem telefonu (WhatsApp, WeChat,…), uporabijo prenosnikov mikrofon, kamero in zvočnike. Zato ni treba držati pametnega telefona v pravem položaju pred seboj in zaradi tresočih rok ves čas skrbeti, da je slika pri miru.

Dostop do vseh podatkov
Podatke in datoteke, ki jih potrebujete za delo, imate prav tako lahko na pomnilniku pametnega telefona. Zaradi tega je delo učinkovitejše, saj datoteke lažje pošljete sodelavcem, jih nalagate na spletna mesta ali za delo uporabite fotografije pametnega telefona. Zahvaljujoč sodelovanja na več zaslonih pa lahko na telefonu odprete datoteke urejevalnika besedil ali predstavitve s pomočjo programov na osebnem računalniku.

Takojšen dostop v internet
So trenutki, ko vzamete prenosnik in skočite nekam drugam, da bi dobili navdih ali ohranili delovno vnemo. Nova lokacija pa morda nima dostopa do interneta, kot ste ga vajeni doma. Zahvaljujoč funkciji sodelovanja na več zaslonih pametni telefon zlahka pretvorite v mobilno dostopno točko z enim samim klikom. Za razliko od osebne dostopne ročke, ki zahteva vnos gesla in deluje kot usmerjevalnik brezžičnega omrežja, je postopek povezovanja prek prenosnika precej preprostejši.

Poleg modela srednjega razreda P40 lite v družino P40 sodijo še premijski modeli P40, P40 Pro in P40 Pro+. Odlikujejo se v zmogljivih procesorjih, poudarek na fotografski odličnosti in tudi tržnici AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

Značke: huawei, delo-od-doma

Članki iz rubrike