Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 10.02.2020 14:31:05

ANTIVALENTINOVO #2 februarja v Cvetličarni

Dvodnevni koncertni dogodek, druženje za urbano napredno mladino in za vse odbite rokerje, pankerje in nostalgike - se vrača v Ljubljano februarja 2020.

Prva verzija AntiValentinovega koncerta je nastala v Zagrebu na pobudo Let 3, ko so leta 2016 najavili veliki koncert v Domu Sportova. Dogodek je skozi leta požel velik uspeh, saj se kljub hiperkomercializaciji zaljubljenosti in prazniku ljubezni nepocukrani alternativci in ostali valentinovi hejterji v tistem tednu osladne romantike, niso znali obnašat srčkom in kupidu primerno. Naslednje leto je bil koncert podnaslovljen 'Karentinovo' s sloganom “Ništa ljubav, samo karanje”, s katerim so zabavno stran dogodka humorno podkrepili. Slogan dogodka iz leta v leto dopolnjujejo in Antivalentinovo v Zagrebu je odtlej postalo osrednja zabava v februarju za vse drugače misleče. Na AntiValentinovem so do zdaj že nastopili: Psihomodo Pop, Vojko V, Edo Maajka, Elemental, TBF, Zabranjeno Pušenje, Bad Copy, Rambo Amadeus, Demolition Group in drugi.

V letu 2019 smo AntiValentinovo prvič speljali v Ljubljani, s koncerti Let 3, TBF in Vojko V prvi dan in z nastopi Elemental, Eda Maajke in Klemna Klemna drugi dan.

Na AntiValentinovo #2 vas prvi dan, 12. februarja 2020, pričakujejo nepogrešljivi LET 3, brez katerih Antivalentinovo #2 ne obstaja in slovenske legende jazz funky rocka ELEVATORS! Drugi dan AntiValentinovega žura, 13. febraurja 2020, bo namenjen punk zvoku. Večer vam bodo popestrili kultni reški pankerji PARAF in slovenski hard-core pankerji NIET, s katerimi bo AntiValentinovo popolno. Seveda pa ta četverec ni vse, kar vam pripravljajo in obljubljajo, kmalu vam bodo razkrili še več izvajalcev.

Let 3 je provokativna rock skupina iz Reke, prepoznavna predvsem po šokantni neprimernosti koncertnega performansa, s katero člani benda nimajo večjega problema. Že od svojih začetkov ima skupina status glasbenega fenomena, katerega edina stalnica je, da nikoli ne veš kaj točno pričakovati od njih. Bend je bil ustanovljen leta 1986 s strani basista Damirja Martinovića »Mrleta« in se leta 1987 pa se je uradno preimenovala v Let 3. Njihova glasba bi se lahko klasificirala kot rock v kombinaciji s punkom, vendar njihove skladbe vključujejo tudi etno, narodnjake, pop, drum & bass, elektroniko, nu metal, itd.



Parafi so ključna pojava punk in novovalovske eksplozije, vzporedno z njihovim delovanjem je na Reki nastala bogata scena – pojavili so se fotografi, dizajnerji, modni kreatorji, novinarji, stripovski mojstri ter nove glasbene zasedbe in vsi ostali, ki so obeležili novonastalo propulzivnost reške scene. Kar je najboljše, Parafom je uspelo ustvariti to kar dvakrat, z dvema postavama - s prvo, ki je presenetila punk na področju bivše Jugoslavije ter z drugo, ki je na istem področju definirala novovalovske post punk idiome. Paraf smo v 2019 videli v prvi zgodovinski postavi »Valter svira Parafe« v Gromki in v Orto Baru. Na Antivalentinovo #2 pa bodo prvič EVER v Ljubljani nastopili v originalni prvi in drugi postavi benda, s katerimi nas bodo v Cvetličarni popeljali nazaj skozi čas s pomočjo glasbe, ki so jo ustvarili še kot skupina Paraf.

V slovenskem glasbenem kozmosu skupino ELEVATORS kdaj opišejo kot glasni funkadelični brum. So pa še več kot to, so glasbeni individualisti, ki igrajo lastne, avtorske skladbe in zasedba, ki odlično prepleta funky, acid jazz in jazz rock. Elevators so Robert Pikl, Sergej Ranđelović, Davor Klarič in Jani Hace. Če radi zaprete oči in zamigate ob nafunkirani kitari, old school klaviaturah, napumpanem basu, udarnih bobnih in hudomušnih besedilih... potem ni druge, kot da si v koledar pribeležite Antivalentinovo #2 in 13.2.2020.

Slovenska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se hitro uveljavi kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard-core punk scene, pri čemer pa v nasprotju z ostalimi skupinami kmalu ubere samosvojo pot. Po temeljitih rošadah zasedbe in več prekinitvami delovanja so se NIET zopet zbrali za koncertno turnejo v sklopu katere bodo nastopili tudi na Antivalentinovem koncertu!

Vstopnice za AntiValentinovo #2 so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih in na spletu.

Značke: koncert, glasba

Članki iz rubrike