polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
1 29.01.2020 21:25:08

Wada: Vseh 298 ruskih primerov bomo razvozlali

Svetovna protidopinška agencija Wada je odločena, da bo rešila vseh 298 primerov domnevne zlorabe dopinga ruskih športnikov iz zloglasnega moskovskega protidopinškega laboratorija, je danes za Frankfurter Allgemeine Zeitung zatrdil glavni preiskovalec Günter Younger.

Younger je priznal, da Wado čaka težko delo, saj se pri 145 primerih od skupno 298 ukvarjajo tudi z uničenjem in manipulacijo podatkov.

"Takoj smo lahko ugotovili, kateri dokumenti so bili uničeni in kdaj. Žal jih nismo mogli vseh pridobiti nazaj. Nekateri podatki so izbrisani forenzično, brez sledi," je dejal Young.

Rusijo je decembra doletel štiriletni suspenz z vseh velikih športnih dogodkov zaradi manipulacije s podatki o dopinških testih v moskovskem laboratoriju, preden so jih Rusi naprej posredovali Wadi. Primer je zdaj na športni arbitraži v Lozani.


Younger je dejal, da je z ekipo začel delo maja, do novembra pa so skupaj odkrili, kateri podatki so bili v štiriletnem obdobju izbrisani, spremenjeni ali dodani.

A ne glede na to je preiskovalec prepričan, da bodo končali preiskavo vseh 298 primerov.

Younger je še dodal, da je proti popolnem suspenzu Rusije oziroma ruskih športnikov na olimpijskih igrah v Tokiu, saj so Rusi sami začeli protidopinško preiskavo.

"Ruski športniki, trenerji in športni delavci so imeli dovolj sistemske manipulacije, zato so se obrnili na nas. Le zakaj bi še kdaj žvižgači posredovali informacije, če pa so na koncu za 'nagrado' prav oni kaznovani?" se v pogovoru za FAZ še sprašuje Younger.

Članki iz rubrike