nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

Kamloops, staroselci, kanada, grobovi, Svet24.si

V šoli našli množično grobišče staroselskih otrok

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

polna luna denar Dobra karma

Razkrivamo: denar vam na polno Luno prikliče ta ...

rok kosmač Njena.si

Pogrešani Rok Kosmač presenetil oboževalce

STA
STA
0 24.12.2019 11:03:16

Velik človek, veliko SRCE! IZJEMNA GESTA Gorana DRAGIĆA, s katero bo zelo razveselil ... MARIBORČANE!

Reuters
Fundacija Gorana Dragića je v sklopu projekta #podamdaigram Mariboru podarila deset vstopnic za ogled dveh domačih košarkarskih tekem njegove ekipe Miami Heat v severnoameriški ligi NBA. Mariborska občina bo vstopnice namenila nadarjenim mariborskim dijakom, ki se lahko na razpis prijavijo na spletni strani Večera do 12. januarja, poroča Večer.

Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu #podamdaigram, katerega cilj je ureditev prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji. Prihodnje leto mariborska občina načrtuje, da bo obnovila košarkarsko igrišče ob tribunah na Železničarju (ŽKK) na Taboru, Dragićeva fundacija pa bo donirala opremo za pametno igrišče.

Podrobnejša pravila razpisa so objavljena tako na spletni strani Večera kot na spletni strani mariborske občine.

S tem se želi zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član NBA-ekipe Miami Heat Goran Dragić zahvaliti vsem mariborskim navijačem, ki so Slovenijo podpirali v času evropskega prvenstva leta 2017. Obenem želi mladim omogočiti prostor za igranje košarke in tudi izpolniti obljubo, ki jo je dal smučarski šampionki Ilki Štuhec, so sporočili iz Fundacije Gorana Dragića.


Dragić se je odločil, da bo podaril deset brezplačnih vstopnic za dve tekmi Miami Heat, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks, za katerega igra letos izjemni Luka Dončić.

Obe tekmi bosta zadnji teden februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na področjih športa, umetnosti ali znanosti.

"Ob ogledih obeh tekem smo v potovalni načrt dodali tudi sprejem pri županu Miamija, ogled univerze v Miamiju, oglede znamenitosti, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza, letalskih vozovnic in transferjev, ter šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju," so za Večer sporočili z mariborske občine.

V približno 30-članski mariborski delegaciji, ki bo potovala v Miami, bodo predstavnik Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev, vabijo pa tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, da se jim pridružijo. Izvedbo potovanja je prevzela turistična agencija Kompas.

Članki iz rubrike