porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

nu
nu
0 22.10.2019 15:17:14

Oktobra bo na Pohorju potekal že 21. Tabor Levjesrčni

Ker otroci in mladostniki dojemajo smrt zelo drugače kot odrasli, v Slovenskem društvu hospic vsako leto organizirajo triinpoldnevni tabor za žalujoče otroke in mladostnike, ki so doživeli izgubo bližnje osebe. Letošnji že 21. Tabor Levjesrčni bo ponovno potekal na Pohorju, od 24. do 27. oktobra.

Levjesrčni jih imenujejo, ker se pogumno soočajo z žalostjo ob izgubi nekoga, ki so ga imeli radi.

Otroci so ob izgubi posebno občutljivi, zato je priporočljivo, da o bolečem dogodku izvedo čim hitreje, in to na iskren, sočuten, resničen in enostaven način. Mnogokrat se otroci čutijo krive za smrt bližnje osebe, ko mislijo, da so jo povzročili s kakšnim svojim dejanjem ali besedo. Ravno zato potrebujejo navzočnost ljubeče in skrbne osebe, ki jim bo razložila, da za izgubo niso odgovorni. Ob strokovnem vodenju, kreativnih delavnicah in sprostitvenih aktivnostih tabor gradi prostor, ki omogoča preboleti izgubo, daje varnost ob žalovanju in odpira nove poti za lažje vključevanje v vsakdanje življenje. Tabor je za vse otroke in mladostnike brezplačen.

Z nakazilom na transakcijski račun: SI56 0510 0801 0047 155 ali poslanim SMS-sporočilom na HOSPIC5 na 1919 lahko tudi vi podprete Levjesrčne in pomagate, da otroci in mladostniki ne ostanejo prezrti žalovalci.

Članki iz rubrike