ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 07.10.2019 13:04:58

JOKER PODIRA REKORDE: Neustrašno se je zasidral v srca že več kot 18.000 Slovencem!

Odkar je slovenska velika platna minuli teden v sredo, 2. oktobra, predpremierno zavzel najbolj opevani psihološki triler letošnjega leta JOKER, se gneča v kino dvoranah ne konča.

Več kot očitno je, da je najbolj poznani zlobnež DC sveta že pred začetkom predvajanja dvignil veliko prahu, vendar pa so ljudje v njem prepoznali nekaj, kar jih je pritegnilo in jim dalo čutiti; takšna in drugačna čustva.

Film je v redni distribuciji štartal v četrtek, 3. oktobra. Skupaj s predpremiernim prikazovanjem dan prej si ga je v Sloveniji ogledalo že več kot 18.000 gledalcev, s čimer je psihološki razvoj Arthurja Flecka v Jokerja dosegel naslov najboljšega odpiranja filma studia Warner Bros. leta 2019 v Sloveniji, najboljše odpiranje izmed vseh DC filmov vseh časov v Sloveniji, najboljšega odpiranja vseh filmov Batman franšize in najboljšega odpiranja "antihero" filma vseh časov v Sloveniji (do sedaj je ta naziv nosil Deadpool 2). Za primerjavo, rezultat začetka predvajanja Jokerja je za 76% boljši od začetka predvajanja Viteza teme (The Dark Knight) z Jokerjem Heatha Ledgerja in za 75% boljši od zmagovalca v istem terminu lansko leto - Zvezda je rojena.


Izjemna, težka in predvsem v vseh pogledih prepričljiva igra Joaquina Phoenixa je nalezljiva in v občinstvu vzbuja veliko občutkov, kar je bilo jasno razvidno že na predpremiernih projekcijah, kjer je JOKER po zaključku filma v dvoranah požel aplavz publike.

Warner Bros. studio je opisal film kot "raziskovanje človeka, katerega je družba zavrgla in ni zgolj študija osebnosti ampak tudi opomnik sodobnemu svetu." Vsak obiskovalec ga dojame malo po svoje, film spodbuja k debatam in ravno zato ni samo še en dodaten film o stripovskem zlobnežu, vendar veliko več od tega. Gledalci so to dojeli in sprejeli, JOKER pa nadaljuje z navduševanjem ljubiteljev stripov DC sveta kot tudi vseh ostalih.

JOKER je že na rednem sporedu v vseh kinih po Sloveniji. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.

Značke: joker, film, kino

Članki iz rubrike