denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 02.10.2019 14:47:43

Znova Kulinarični dan!

Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24
Naš prvi Kulinarični dan je požel toliko pohval in navdušenja, da kuharsko uspešnico ponavljamo. Zdaj je priložnost za vse, ki se nam maja niste uspeli pridružiti: 19. oktobra se bo ves dan intenzivno kuhalo in jedlo!

Tako kot na prvem Kulinaričnem dnevu, bomo tudi na ponovitvi priredili tri intenzivne kuharske delavnice z vrhunskimi kuharskimi mojstri in odličnimi sestavinami. Med vodeno vinsko degustacijo boste spoznali, kako pravilno ponuditi in degustirati vino, med odmori pa boste okušali dobrote izbranih slovenskih ponudnikov.

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Ribja delavnica

Na ribji delavnici se boste ustvarjali z vrhunskim chefom Gregorjem Rozmanom, ki je vodja protokolarne kuhinje na Brdu pri Kranju, zagotovo pa ste ga že spoznali prek malih ekranov – v kuharski oddaji »Kuharija na kubik« na nacionalni televiziji in kot žiranta v oddaji »Moja mama kuha bolje« na komercialni televiziji. Z Gregorjem se boste naučili oluskati in očistiti ribo, nato pa jo boste z ostrim japonskim nožem filirali in pripravili na raznolike načine: surovo boste pokusili kot karpačo, iz kosti skuhali ribjo osnovo, iz filejev pa pripravili presenetljivo glavno jed. Spoznali boste seveda tudi, kako prepoznati zares svežo ribo, da se boste uspeli izmuzniti vsem trikom manj poštenih prodajalcev.

Peka na žaru

Z mojstrom peke na žaru Matejem Stipaničem boste spoznali, kako izbrati pravo meso za žar, pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in kaj indirektna peka, zakaj izbrati zorjeno meso, kako na žaru spečemo kar celega piščanca in še mnogo več. Ob tem pa boste na žaru pripravili tudi priloge in sočne omake.

200mv

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik, ki ga poznate iz kuharskih oddaj »Gorazdova slaščičarna« in »Pregreha brez greha« vas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi boste doma slaščice stresali iz rokava! Pekli boste, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

092mv
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

• kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
• peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
• slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
• ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
• vodena vinska degustacija s sommelierjem
• degustacija oljčnih olj
• odmori s prigrizki in pijačo
• zaključno druženje s koktajli
• darila sponzorjev
• nagradna igra
• ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Več na www.dobertek.com!

Članki iz rubrike