Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 18.09.2019 14:05:15

Oglas, ki ga morate videti: Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo varnost v prometu

Agencija za varnost prometa želi v Evropskem tednu mobilnosti in bližajočem Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah opozoriti na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov, zato je v ta namen pripravila niz videov, ki so jih posneli skupaj s košarkarskimi legendami.

Agencija za varnost prometa s številnimi akcijami opozarja posamezne deležnike na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov. V času Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra in Evropskega dneva brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 26. septembra ter v prizadevanjih za večjo prometno varnost, je agencija, skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem, posnela niz videov. V njih nekdanji košarkarji na sproščen način opozarjajo udeležence v prometu, da je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka, dovolj je le stotinka sekunde, saj že samo s pogledom na mobilni telefon ali prehitro vožnjo lahko nekomu za vselej korenito spremenimo ali vzamemo življenje.

Agencija pri preventivni akcijah pogosto sodeluje z znanimi Slovenkami in Slovenci, ki se pozivu k sodelovanju vedno odzovejo, saj se zavedajo, da lahko tudi njihov glas pripomore k odgovornejšemu ravnanju v prometu. Zato košarkarji pozivajo:

Sani Bečirović: »Uporaba varnostnega pasu ščiti pred posledicami prometne nesreče in lahko reši vaše življenje. Pred vožnjo se vedno pripnem in poskrbim, da so vsi potniki v vozilu varno pripeti. O pomenu pravilne uporabe otroških sedežev in varnostnega pasu učim tudi svoja otroka. Vozite varno in odgovorno!«Marko Milič: »Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno zmanjšuje pozornost za dogajanje v prometu in podaljšuje reakcijski čas voznika. Med vožnjo ne uporabljam mobilnega telefona, saj se zavedam tveganja, ki ga prinaša za varno udeležbo v prometu, ne glede na to, ali smo vozniki, kolesarji ali pešci. Vedno spremljajte dogajanje okrog sebe in vozite pametno!«

Boštjan Nachbar: »Prehitra vožnja je lahko usodna. Upoštevajte cestno-prometne predpise, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in vozite odgovorno! S hitrostjo so povezani še drugi dejavniki, kot so nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in prekratka varnostna razdalja. Sam upoštevam pravila in vozim strpno, zato tudi vas pozivam k varni in odgovorni vožnji, saj tako lahko preprečimo marsikatero nesrečo.«

Vabimo vas, da z objavo ali deljenjem video-sporočil tudi vi prispevate k večji prometni varnosti. Vozimo varno in odgovorno!

Članki iz rubrike