tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

ennio morricone Svet24.si

Umrl je velemojster filmske glasbe, legendarni ...

joc pečečnik1 Necenzurirano

Joc Pečečnik ima za pet milijonov evrov težav

komarji1 Odkrito.si

Ali komarji lahko prenašajo novi korona virus?

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 10.06.2019 12:04:40

V Ljubljano prihaja irska kraljica avantgarde Róisín Murphy

Na oder Kurzschlussa 26. septembra prihaja elektro-pop diva Róisín Murphy, ki je konec devetdesetih zaslovela v dvojcu Moloko.

Tekom let je Róisín razvila prepoznaven in igriv zvok. Žanrsko se ne omejuje in pogumno poskrbi za majhna glasbena presenečenja, ki njenemu zvoku zmeraj dodajo neko novo noto. V njeni glasbi najdemo primesi popa, house, disca, ki se spogledujejo z elektroniko in plesnimi ritmi. Ostaja ena redkih ženskih glasbenih umetnic, ki ne odstopa od sebi lastnega zvoka in glasbenega izraza. Če temu pridamo še dovršen odrski nastop in prezenco, lahko trdimo, da je Róisín ena najbolj neustrašno izvirnih umetnic današnjega časa.

Róisín, ki v Ljubljano prihaja tretjič, bo predstavila uspešnice s projekta All My Dreams in z vrhunskimi glasbeniki poskrbela za odlično Kurzschluss LIVE! doživetje. Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventim. 

Od dua Moloko do glasbenega fenomena Róisín Murphy
Na radar svetovne glasbene scene je Róisín Murphy v devetdesetih letih umestilo delovanje v dvojcu Moloko. S producentom Markom Brydonom sta ustvarila uspešnice, kot so Sing It Back, The Time Is Now, Forever More in mnoge druge. V začetku novega tisočletja je krenila na samostojno glasbeno pot, številna sodelovanja z vrhunskimi producenti pa so ji prinesla nominacijo za nagrado Mercury Music in nominacijo za nagrado Ireland's Choice Music Prize. Leta 2018 je v sodelovanju s producentom Mauricem Fultonom izdala osem originalnih skladb in jih poimenovala All My Dreams/Innocence. »Na koncu se vse vrti okoli plesa – mojega načina plesa. Rada plešem v nizki preži in v funky maniri, kar mi dovoljuje, da malo izgubim nadzor. Maurice je svoje življenje posvetil glasbi in plesu. Njegove izkušnje so dragocene in glasbeno znanje nesporno. Popolnoma sem se mu prepustila in naredila vse, kar je od mene produkcijsko zahteval,« je o sodelovanju in ustvarjanju z Fultonom dejala Róisín Murphy.

Značke: glasba, koncert

Članki iz rubrike