Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 22.05.2019 08:00:38

Aladin odpira vrata v popolnoma nov svet

Navdihujoča igrana akcijska uprizoritev Disneyjeve animirane klasike, Aladin, je vznemirljiva zgodba uličnega mladeniča Aladina, pogumne in samozavestne princese Jasmine in duhca, ki so lahko ključ do lepše prihodnosti. Zgodba, ki jo poznamo, bo v vsej svoji veličini oživela na velikem platnu in nam prinesla eksplozijo barv, plesa in arabskega čarobnega pridiha v igranem filmu Aladin, 23. maja v kinih. Še posebej se veselimo duhca Genieja, ki ga bo zaigral Will Smith.

V režiji Guya Ritchieja, ki bo zagotovo doprinesel svoj edinstven pridih za vznemirljiv tempo, se preselimo v fiktivno pristaniško mesto Agrabah. Zgodbo sta po adaptaciji Disneyjeve klasike napisala John August in Guy Ritchie. Igralska zasedba je prav tako izbrana: Mena Massoud kot Aladdin, Will Smith kot duh Genie, Naomi Scott kot Jasmine, Marwan Kenzari kot Jafar, Navid Negahban je sultan, Nasim Pedrad je Dalia, Billy Magnussen v vlogi princa Andersa in Numan Acar kot Hakim.

Spektakel, ki nas čaka od četrtka naprej v kinih, so snemali v studijih Longcross in Arborfield v Veliki Britaniji, kot tudi v južnem Jordanu, kjer so sredi puščave postavili pravo arabsko zgodovinsko mesto za potrebe snemanja. Pri celotni scenografiji je glavno besedo imela Gemma Jackson, ki je med drugim osvojila tudi nagrado Emmy za scenografijo v seriji Game of Thrones. Sredi puščave je postavila namišljeno mesto Agrabah, ki mu je vdihnila barve, kulturo in zvoke, da je bilo videti in čutiti, kot da je v njem življenje že od nekdaj. Inspiracijo je jemala iz Maroške, Perzijske in Turške arhitekture, opazili pa bomo arabski, indijski in južno azijski pridih.



Igrana verzija Aladina bo fantazijski muzikal, s komičnimi vložki Willa Smitha in režijo Guya Ritchieja. Vse to je več kot odličen recept za nepozaben vrhunski spektakel.

Že od četrtka, 23. maja dalje se lahko na lastne oči prepričate, da o ekskploziji barv, glasbe in domišljije, ni dvomiti. Na velika platna prihaja ALADIN, v distribuciji 2i Filma.

Značke: film, kino, aladin

Članki iz rubrike