Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
1 11.04.2019 13:56:59

Rogla: Zaključek zimske sezone 2018/19

V petek, 5. aprila 2019, so po 126. smučarskih dnevih v sezoni 2018/19 ugasnile žičniške naprave na Rogli.

Od začetka smučarske sezone, 01. 12. 2018, je Rogla gostila 209.617 smučarjev, kar je 3,7 % več kot v sezoni 2017/18. Povprečno je na Rogli smučalo 1664 smučarjev na dan.

Dodatno so se smučarji in obiskovalci Rogle kar 13.582-krat spustili po zimsko-letnem sankališču Zlodejevo.

Od začetka decembra 2018 do konca marca 2019 smo na Rogli in v Termah Zreče skupaj zabeležili 99.545 nočitev, kar je na nivoju pretekle sezone oz. realizirali povprečno 80 % zasedenost vseh namestitvenih kapacitet. V skupnem številu nočitev smo ustvarili skoraj 6 % tujih nočitev več kot v istem obdobju preteklo sezono.

Pred začetkom zimske sezone 2018/19 smo gostom in obiskovalcem predstavili kar nekaj novosti, med katerimi izstopajo:
• celostna prenova Hotela Rogla na Rogli, ki je vključevala vseh 88 sob s kopalnicami ter pripadajočimi balkoni in hodniki,
• nadgradnja Otroškega snežnega parka Rogla s postavijo 90 metrov dolgega pokritega smučarskega tekočega traku, s čemer so se izboljšali pogoji za učenje snežnih športov in omogočila zabava ob večernem sankanju,


• ureditev novega parkirišča za avtodome na Rogli, ki omogoča namestitev 40-ih avtodomov z vso ustrezno opremo, kot so priključki za vodo, elektriko in izliv za odpadno vodo ter objekt s sanitarnimi in toaletnimi prostori,
• nakup novega avtomatskega sistema Wintersteiger za urejanje smuči, ki predstavlja trenutno najsodobnejšo tehnologijo za urejanje rekreativnih in tekmovalnih smuči,
• izvedba prve faze razširitve Smučarskega bara Uniorček.

V zimski sezoni 2018/19 nismo poskrbeli samo za odlično smuko, temveč tudi za zabavno animacijo v hotelih, doživetja za otroke in odrasle v prav posebni pohorski vasici, adrenalinsko zabavo v prvem snežnem wake parku v Sloveniji, hkrati smo ponudili številne kulinarične dobrote ter omogočili edinstveno povezavo smučarskega centra Rogla s termalnim zdraviliščem Terme Zreče.

Organizirali smo več mednarodnih tekmovanj in dogodkov. Najodmevnejša med njimi sta bila FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu v januarju in FIS Mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu v aprilu 2019. Zabavno je bilo tudi na Svetovnem dnevu na snegu, Evropskem pokalu v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah ter že tradicionalnem Freestyle Weeku.
Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem našim gostom in obiskovalcem, ker nam zaupajo, ter medijem, ker nas spremljajo in podpirajo. Posebna zahvala je namenjena vsem zaposlenim, ki so k doseganju skupnih ciljev pristopili s svojim delom, znanjem, prijaznostjo in gostoljubnostjo.

V naslednjih tednih že načrtujemo intenzivne priprave na poletno sezono, v kateri bomo še naprej posebno pozornost namenjali vsebini in kakovosti naše ponudbe s poudarkom na doživljajski ponudbi za družine, razvoju programov, ki bodo temeljili na zdravih, zelenih in aktivnih doživetjih ter ustvarjanju novih kulinaričnih zgodb.

Značke: rogla, smučanje

Članki iz rubrike