Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 25.11.2018 09:47:59

Inteligenten učenjak in vrhunski športnik v enem

Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!
Promocijsko gradivo
Pri športnem načinu življenja vam lahko pomaga tudi telefon, kot je Huawei Mate 20 Pro.

V današnjem hitrem tempu življenja je zelo pomembno, da si kdaj vzamemo tudi čas zase, saj si s tem napolnimo baterije in naberemo novih moči za vsakodnevne obveznosti. Največ energije dobimo z izleti v naravo in gibanjem, saj s tem poskrbimo za dobro prekrvavitev, osvežitev in zbistritev misli. Pri športnem načinu življenja pa vam lahko pomaga tudi telefon, kot je Huawei Mate 20 Pro.

Športno udejstvovanje pozna veliko oblik. Tek, kolesarjenje, planinarjenje, pohodništvo, fitnes in tako dalje. Vsak izbere tisto, ki mu je najbolj všeč in pri kateri se počuti najbolje. Dejstvo pa je, da vsaka od teh aktivnosti zahteva primerno opremo. Za tek potrebujete ustrezne tekaške športne copate, ki se dobro prilegajo vašemu stopalu, kolesarji boste v prvi vrsti iskali primerno kolo za teren, ki ga nameravate premagovati, pohodniki boste v opremo zagotovo spakirali odporne pohodne čevlje, ki ne premočijo, vetrovko in nahrbtnik, ljubitelji razgibavanja v telovadnici pa lahka športna oblačila, ki dihajo, da vam ne bo prevroče, in telovadne rokavice za premetavanje uteži, da vas te ne bodo ožulile.

V današnjem času pa je eden od obveznih pripomočkov športnega udejstvovanja postal tudi pametni mobilni telefon. Tekači in obiskovalci fitnesov ga uporabljajo kot glasbeni predvajalnik, pohodnikom in kolesarjem pa je v veliko pomoč pri iskanju poti. Pametni telefoni namreč danes omogočajo čuda enih stvari. Zato je vsakemu športnemu navdušencu zelo pomembno, da imajo zmogljivo baterijo, ki bo tako kot oni sami, zdržala dolgotrajnejše napore.

Tudi če se boste izgubili na brezpotjih, vas ne rabi skrbeti

Na tem področju trenutno močno izstopa Huaweijev najnovejši telefon Mate 20 Pro, ki se lahko pohvali z ogromno baterijo. Njena kapaciteta namreč znaša kar 4200 miliamper ur, kar ji zagotavlja izjemno avtonomijo. Brez polnilca je namreč sposobna zdržati tudi dva dni, če je ne mučite preveč z energijsko požrešnimi 3D-igrami. Pri tem ji sicer dodatno pomaga tudi umetna inteligenca. Huawei Mate 20 Pro  ima namreč vgrajen napreden procesor Kirin 980, ki deluje na njeni osnovi in med drugim skrbi tudi za optimalno porabo energije. Lahko bi celo potegnili vzporednico in rekli, da telefonu narekuje tempo delovanja, tako kot si ga na primer tekač na dolgih progah. Ko »teče po ravnini« deluje na manjših obratih, ko se »vzpenja v klanec«, pa aktivira več »mišic«.

HuaweiMate20Pro_5
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!
Promocijsko gradivo

Na ta način umetna inteligenca v Matu 20 Pro ves čas analizira različna opravila uporabnika in jim dodeljuje toliko razpoložljive moči, kolikor jo je potrebno za gladko delovanje. Če na primer najbolj pogosto uporabljate katero od aplikacij za navigacijo, se bo telefon to naučil in bo ves čas pripravljen na njeno aktivacijo. Posledično bo zanjo vedno tudi hranil dovolj procesorske moči in pomnilnika, da bo ta delovala brez zatikanja. Aplikacije, ki jih uporabljate manj pogosto, pa bo samodejno ugašal v ozadju, da vam ne bodo po nepotrebnem upočasnjevale delovanja. To pa se seveda potem odraža tudi na dolgotrajnosti baterije, ki posledično zdrži dlje, kot če bi ves čas v ozadju delovale vse aplikacije, ki ste jih v določenem dnevu zagnali.

Priskočite na pomoč prijatelju v stiski

Ima pa baterija Mata 20 Pro še nekaj posebnosti, nad katerimi boste navdušeni vsi, ki se radi tako ali drugače potepate. S priloženim polnilcem se zelo hitro napolni (od nič do 70 odstotkov v vsega pol ure), omogoča hitro brezžično polnjenje in povratno brezžično polnjenje. Zlasti slednja lastnost je še kako priročna, če se na primer odpravite na daljši pohod v naravo v družbi. Če ima tudi vaš sopotnik telefon, ki podpira brezžično polnjenje, bo lahko kot polnilno baterijo uporabil kar vašega Mata 20 Pro. Samo položi svoj telefon na Mata in že bo ta z njim delil svojo energijo.

Naveza, ki zagotavlja popoln napredek

Prav posebej za športnike (rekreativne in profesionalne) je sicer na Huaweiju Mate 20 Pro prednaložena tudi aplikacija Huawei Health, ki vam bo pomagala dosegati še boljše rezultate. Telefon namreč v povezavi z njo meri srčni utrip, beleži porabljene kalorije in šteje prehojene korake ter na ta način analizira vaš napredek. Tako ves čas točno veste, na kakšni poti ste in ali morate kaj spremeniti v svojem dnevnem režimu.

HuaweiMate20Pro_2
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!
Promocijsko gradivo

Odlično pa Mate 20 Pro deluje tudi v navezi z novo Huaweijevo pametno uro Watch GT. Podobno kot telefon tudi uro odlikuje izjemna avtonomija baterije. Z enim polnilnim cikom je tudi pri intenzivni uporabi sposobna zdržati do dva tedna, kar je na področju pametnih ur redkejši pojav kot dež v Sahari. Na ta račun pa ni prav nič manj zmogljiva. Podpira povezovanje s tremi največjimi satelitskimi sistemi (GPS, GLONASS in GALILEO) ter na ta način omogoča natančno pozicioniranje in sledenje, zelo dobro pa se obnese tudi kot digitalni trener, saj uporablja dovršene znanstvene metode za natančno merjenje srčnega utripa. Za nameček pa je še vodoodporna (5 ATM).

Športni podvig na katerega ste ponosni, si zasluži biti ovekovečen

Ne glede na to, kaj je vaš izbrani šport, boste zagotovo kdaj želeli dokumentirati kakšnega od svojih podvigov in ga deliti s prijatelji na družbenih omrežjih. Tudi pri tem pa vam bo v veliko pomoč Huawei Mate 20 Pro. Z njim ne boste več čutili potrebe, da bi s sabo na vzpon na Triglav vzeli še namenski fotoaparat. Mate 20 Pro je ima namreč odlično trojno kamero, ki so jo pri Huaweiju zasnovali skupaj z nemško družbo Leica. Kamera je s pomočjo umetne inteligence sposobna prepoznati različne scene in zanje poiskati optimalne nastavitve, tako da je vsaka vaša fotografija videti, kot bi jo naredil profesionalni fotograf.

HuaweiMate20Pro_3
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!
Promocijsko gradivo

Kamero sestavljajo trije objektivi – osrednji 40 MP, ultra širokokotni 20 MP in telefoto 8 MP. . Slednji služi optični povečavi, torej povečavi, pri kateri je izguba kakovosti fotografije praktično nična oziroma zelo majhna. Senzor omogoča kar 3-kratno optično oziroma 5-kratno hibridno povečavo, pri optiki katere pomaga še procesorska obdelava, ki umetno dvigne kakovost posnetih fotografij. Največja posebnost pa je ultra širokokotni objektiv, ki omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Kamera pa je posebej zasnovana tudi za fotografije makro oziroma bližnjih posnetkov. Tako boste lahko podrobno dokumentirali vse gorske cvetlice, ki jih boste srečali na poti.

Več na >>> www.huawei.com!

Članki iz rubrike