natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

ženska Petisvet.si

9 stvari, ki lahko naš dom uničijo, ali pa ...

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

Jelena Krsmanović Marjanović Svet24.si

FOTO: Jeleni pred smrtjo iznakazil obraz

gašper hafner Njena.si

Dvojno presenečenje na posestvu Hafner

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

ou
ou
0 26.10.2018 14:19:17

Hit letošnje jeseni je muzikal Briljantina

Tit Košir
Nov slovenski muzikal Briljantina že polni dvorane po vsej Sloveniji. Vstopnice za prve predstave velike slovenske turneje, za predstave v Cerkljah, Mežici, Sežani, Murski Soboti, Velenju in na Bledu, so bile razprodane že v predprodaji!

Jim Jacobs in Warren Casey sta muzikal Briljantina (Grease) ustvarila leta 1970. Dogajanje je postavljeno v pozna 50. in poteka skozi zadnje šolsko leto na namišljeni šoli Rydell. Osrednja lika sta neotesan in predrzen fant Danny Zuko, ki se zaljubi v pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Skupaj z vrstniki nerodno odkrivata pasti ljubezenskega življenja in odraščanja. Briljantina je v celoti prevedena v slovenščino.

Kreativno ekipo slovenske izvedbe muzikala Briljantina sestavljajo: producent Jurij Franko, režiser Jug Radivojević, prevajalec besedil pesmi Tomaž Domicelj, prevajalec besedila v celoti Boštjan Gorenc - Pižama, glasbeni vodja Patrik Greblo, koreografinja Milica Cerović, asistent koreografinje Matevž Česen, scenograf Aleksandar Denić, kostumografinja Tatjana Radišić, asistentka kostumografinje Tatiana Ždiara in asistent režiserja Patrik Krajnc. Tomaž Pirnat je sodeloval kot zborovodja, Simona Vodopivec Franko pa kot strokovna svetovalka.

V glavnih vlogah igrajo Saša Lešnjek/Maša Medved kot Sandy in Luka Markus Štajer/Matjaž Kumelj kot Danny. Ob njih nastopajo še Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Ana Ferme, Tadeja Pavlič, Perrine Šmarčan, Maja Šalamon, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž in Žiga Bunič.


Igralska zasedba se ob naštetih izbrancih iz avdicije ponaša tudi z velikimi imeni slovenskega filma in gledališča: Janez Hočevar - Rifle, Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

V plesnem in pevskem zboru se izmenjuje več kot trideset plesalcev in pevcev. Za glasbeno spremljavo skrbi sedem vrhunskih glasbenikov.

V naslednjih mesecih bo Briljantina obiskala mesta po vsej Sloveniji. V prodaji so že vstopnice za predstave v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Ljutomeru, Bledu, Celju, Novi Gorici, Novem Mestu, Radljah ob Dravi in še kje.

Več o predstavi si lahko preberete na spletni strani: www.briljantina-muzikal.si .

Značke: briljantina, muzikal

Članki iz rubrike