Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.07.2018 10:34:34

Maskoti OI v Tokiu dobili tudi imeni

Futuristični maskoti olimpijskih iger v Tokiu 2020, ki so jih že februarja izbrali japonski šolarji, sta dobili tudi imeni. Kot so v nedeljo sporočili organizatorji iger, bosta to Miraitowa in Someity. Igre bodo na sporedu med 24. julijem in 9. avgustom 2020.

Gre za futuristični podobi, ki spominjata na stripe manga, z velikimi poudarjenimi očmi, izbrali pa so jih japonski šolarji. Maskoti so izbirali na 16.000 šolah z 200.000 razredi, na koncu pa je imel vsak razred, ki je izbiral med tremi pari maskot, po en glas. Danes so prireditelji iger maskoti predstavili tudi uradno.

Beli maskoti, ki imata moder oziroma roza karo vzorec, sta prejeli kar 109.041 glasov, so sporočili organizatorji. Ti so dodali, da maskoti poosebljata tako japonsko tradicijo kot inovativnost.



Prireditelji so za izbor maskot načrtno izbrali šolarje, saj so želeli na ta način vnaprej vzpodbuditi zanimanje za igre pri mladih, obenem pa so na ta način zagotovili transparentnost izbora. Maskota v modri različici- Miraitowa - je namenjena olimpijskim igram, rožnata - Someity -pa paraolimpijskim.

Zmagovalni maskoti je oblikoval 43-letni Japonec Ryo Taniguchi. Prinesli naj bi tudi velik dobiček, saj so deželo Vzhajajočega sonca že v preteklosti z velikim uspehom preplavili Hello kitty, pokemoni in druge plišaste in plastične podobe.

Značke: olimpizem, sta

Članki iz rubrike