favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 04.06.2018 13:45:00

Ekološka pobuda Nogometa za prijateljstvo

V okviru mednarodnega otroškega družbeno-odgovornega projekta Nogomet za prijateljstvo je nastala ekološka pobuda, ki želi otroke in odrasle opozoriti na problematiko varstva okolja in skrbnega odnosa do narave. Cilj te pobude je, da se čim več ljudi pridruži prizadevanjem za izboljšanje sveta, v katerem živimo.

S tem namenom bo tudi 32 ekip, ki bodo tekmovale v Moskvi na prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, poimenovanih po ogroženih živalskih vrstah. Slovenski ambasador – mladi trener – Jan Bek, bo tako vodil ekipo "Western Gorilla", v kateri bodo nastopali predstavniki Uzbekistana, Kajmanskih otokov, Luksemburga, Mongolije, Gibraltarja in Izraela. Omenjena problematika bo izpostavljena tudi na mednarodnem forumu nogometa za prijateljstvo, ki se ga bo udeležila mlada novinarka – Tija Karič.


Slovenski ambasadorji so sicer že pripravljeni na odhod v Moskvo, kjer si bodo v okviru projekta Nogomet za prijateljstvo ogledali tudi otvoritveno tekmo svetovnega prvenstva 2018. Prvi dogodek ekološke pobude se je sicer že odvil 30. maja, ko so mladi ambasadorji proslavili t.i. "Happy buzz day". Tudi ta dan je bil namenjen podpori ogroženih živalskih vrst, kot so Sibirski tiger, Rdeča panda, Baltski tjulen, Velika papiga kakapo in Rdeči lemur.

"Pomena ekološke pobude ne smemo podcenjevati, saj imajo človeške aktivnosti neposreden vpliv na klimatske spremembe po svetu. Vsak dan se soočamo z naravnimi katastrofami, v katerih trpijo številni ljudje. V tem kontekstu ima ekološka pobuda Nogometa za prijateljstvo skupne cilje z organizacijo Združenih narodov," je dejal Vladimir Kuznetsov, direktor centra za informatiko organizacije Združenih narodov v Moskvi.

Značke: f4f, gazprom

Članki iz rubrike