Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 22.05.2018 09:00:59

Potujte z vlakom: vabljive poletne novosti

Fotografija je simbolična.
Slovenske železnice
S 1. ju­nijem na Slovenskih železnicah uvajajo novo ponudbo, ustvar­jeno za potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih.

1. Nova ponudba »IZLETka«

Gre za pavšalno vo­zovnico IZLETka, ki bo veljala za neomejeno števi­lo voženj v drugem razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem obmo­čju Slovenskih železnic. Vozovnica bo veljala pet dni, s tem da mora biti prvi dan potovanja sobota, nedelja ali praznik. Ob delovnih dneh IZLET­ka ne bo veljala, brez skrbi pa jo je mogoče uporabiti na praznik, ki sledi koncu tedna, tudi če je vmes dan ali dva presledka. IZLETka za odraslega bo stala 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra.

potniki, slovenske zeleznice1
Slovenske železnice

potniki, slovenske zeleznice2
Slovenske železnice

Za družine še ceneje

Imetniki kartice ugodnosti SŽ Druži­ne bodo lahko pri nakupu vozovnice IZLETka izkoristili dodatne ugodnosti. Nova ponudba Družinska IZLETka bo omogoča­la neomejeno število potovanj v drugem razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic, in sicer ob so­botah, nedeljah in praznikih. Družin­sko pavšalno vozovnico bo mogoče kupiti za do deset oseb, vpisanih na SŽ kartici ugodnosti - DRUŽINE. Da bi družina lahko izkori­stila ponudbo, mora biti najmanj ena oseba starejša od dvanajst let, vsaj en otrok pa mlajši od dvanajst let.

Cena pavšalne vozovnice Družin­ska IZLETka bo za družinsko poto­vanje znašala 30 evrov. Veljala bo pet dni, s tem da se mora potovanje začeti na soboto, nedeljo ali praznik.

2. Cenejše splošne abonentske in osnovnošolske abonentske vozovnice

Od 1. junija 2018 bodo Slovenske železnice svojim rednim uporabnikom ponujale možnost nakupa abonentskih vozovnic po nižji ceni. Cenejše bodo letne splošne in osnovnošolske abonentske vozovnice Vsi imetniki abonentskih vozovnic, tako letnih kot tudi poletnih, mesečnih in tedenskih vozovnic pa bodo imeli po novem možnost potovanja brez doplačil tudi za vlake IC, EC, MV in ICS. 

S tem datumom se bo namreč spremenil izračun cene splošnih abonentskih in osnovnošolskih letnih vozovnic. Sprememba je naslednja: 

-   Cena splošne abonentske letne vozovnice bo enaka ceni splošne mesečne vozovnice, pomnoženi z 8 (sedaj 10).
-   Cena osnovnošolske letne vozovnice bo enaka ceni osnovnošolske mesečne vozovnice, pomnoženi z 8.

potniki, slovenske zeleznice
v

3. Nova ponudba »ZLATKA«

Z 21. majem 2018 uvajajo na Slovenskih železnicah novo ponudbo ZLATKA, za ugodna potovanja v zlatih letih. Posamezniki, starejši od 65 let, lahko z vozovnico Zlatla leto dni neomejeno potujejo po vseh progah v Sloveniji. Cena za posamezno vozovnico je 299 evrov. Dve vozovnici, kupljeni skupaj, pa staneta 499 evrov. Vozovnica velja vsak dan, na vseh progah in za neomejeno razdaljo. Strošek potovanja na dan je tako ne glede na relacijo zgolj 82 centov.

Poleg ugodne cene za neomejeno število voženj pa vozovnica Zlatka imetnikom prinaša še nekatere druge ugodnosti. Kot velja za vse vozovnice Slovenskih železnic bodo lahko tudi uporabniki vozovnic Zlatka uveljavljali popuste tudi pri storitvah in izdelkih drugih ponudnikov. Med njimi je največ popustov na cene vstopnic za kopališča in na prenočitve:

• 50 % popusta za celodnevni obisk termalnega parka v Termah Ptuj in 20 % popusta za wellness storitve v wellness centru Valens Augusta v Grand Hotelu Primus;
• 30 % popusta na sobotni celodnevni obisk bazenov Termalija in Aqualuna v termah Olimia, za otroke do 12. leta pa 50 % popusta;
• 25 % popusta za kopanje in obisk savne ter 15 % popusta za wellness storitve v Wellness centru Amalija v Rimskih termah;
• 20 % popusta za obisk poletne in zimske termalne riviere in savna parka v Termah Čatež;
• 20 % popusta za kopanje, kopanje in savno, ter 10 % popusta za zdravstvene in wellness storitve v Zdravilišču in Wellness parku Laško;
• 10 % popusta za kopanje v Vodnem parku Bohinj. Upokojencem ob nakupu tridnevnega paketa prenočitev v hotelu Bohinj EKO Park vrnejo strošek prevoza z vlakom;
• 20 % popusta za prenočitve v Hotelu Cubo v Ljubljani;
• 20 % popusta za prenočitve v Hotelu Meksiko v Ljubljani;
• 15 % popusta za prenočitve v Hotelu Park Ljubljana;
• 15 % popusta za prenočitve v hostlu Vrba in 10 % popusta za ponudbo hrane a la carte v Gostilni pod Vrbo v Ljubljani;

Članki iz rubrike