Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

jz
jz
1 05.04.2018 12:55:53

OVEN ELEKTRO: Kaj ima Maribor, česar nima Ljubljana

Bi se zapeljali s kolesom po vinorodnih gričih v okolici Maribora, pa se vam ne ljubi poganjati pedalov? Ali pa bi šli do Ptuja, pa se vam zdi predaleč? Nič hudega. Stopite do izposojevalnice e-koles OVeNtura in izberite ...

Izberite električno kolo, za uro, dve uri, morda dan, dva, za teden ali pa celo mesec dni. Kako? Povsem preprosto. Oglasite se v izposojevalnici e-koles OVeNtura na Gosposki ulici 11 v Mariboru (med tednom je odprta med 8. in 19. uro, med vikendi in prazniki pa med 10. in 19. uro). Na voljo imajo 15 koles (domet e-koles je 60 km, največja hitrost e-koles pa je 25 km/h).

Za koliko?
Znana je cena izposoje e-koles v izposojevalnici OVeNtura. Cena najema e-kolesa na uro je štiri evre (tri evre za skupine ob izposoji štirih koles ali več) oziroma 25 evrov na dan (18 evrov za skupine), 70 evrov na teden (63 evrov za skupine), 250 evrov na mesec (210 evrov za skupine). Posameznika bo najem kolesa za konec tedna (od petka do nedelje) stal 30 evrov (za skupine 25 evrov na posameznika).

Še bolj preprosto pa bo, če si boste na mobilni telefon prenesli aplikacijo OVeNtura – moja izbira, moja avantura in si rezervirali e-kolo ali pa kar izbrali eno od tur, ki vas zanima. Ker te niso ravno kratke, poleg tega pa se boste na poti seveda nekajkrat ustavili in se okrepčali, je res najbolje, da vam ni treba preveč pritiskati na pedale. Ture, ki vam jih ponujajo – Voda (36,4 km), Adrenalin (36,8 km), Zgodovina (54,8 km) in Ljubezen (44 km) –, niso ravno tekmovalne, zato se pač ne boste pognali z vrha pohorske vzpenjače navzdol in se s prijateljem pomerili, kdo bo prvi, ampak bo lepše, če se boste z dekletom odpravili na znameniti ovinek »s srčkom«, enega najlepših in najbolj znanih slovenskih pogledov (ki so nam ga ukradli tudi Francozi). In namesto da se iz Maribora na Ptujski grad odpravite z avtomobilom, pojdite z električnim kolesom. Da boste s tem prijazni do narave, vam verjetno ni treba posebej razlagati, da boste ves čas na svežem zraku, ne da bi se spotili, pa tudi že veste. Obisk Ptujskega gradu (mobilna aplikacija vam ves čas kaže pot in vas opozarja na znamenitosti ali pomembne točke, kjer se je vredno ustaviti) bo res zelo lepo doživetje in bodite prepričani, da izposojevalnica e-koles ni namenjena samo turistom, ampak tudi ... ali je Koprčan ali Ljubljančan v Mariboru pravzaprav turist ali samo obiskovalec? Saj je vseeno. Zagotovo ste dobrodošli vsi, ki želite v štajerski prestolnici spoznati kaj več kot Lent in Glavni trg.

Obnovljivi viri
Podjetje Oven Elektro Maribor, ki se že nekaj let ukvarja z obnovljivimi viri energije in v zadnjem času tudi z e-mobilnostjo, je torej postavilo prvo izposojevalnico e-koles v Sloveniji. Prav je, da so to naredili v domačem Mariboru, zagotovo pa imajo še velik potencial v vseh večjih slovenskih mestih in turističnih središčih. Seveda bi bilo nekaj podobnega zelo dobrodošlo tudi v Ljubljani, ki se v zadnjih letih hvali z zelo povečanim turističnim obiskom (idealno bi bilo za goste, ki se v prestolnici ustavijo za dva ali tri dni), pa tudi na Bledu, kjer je struktura turistov v povprečju malce starejša, da bi se denimo malce starejši angleški upokojenski par brez naprezanja popeljal okoli jezera, in na slovenski Obali, kjer bi bil dnevni izlet od Kopra do Sečoveljskih solin naravnost čudovit, posebno če te v poletni vročini osveži malce hladnejši morski vetrič.

»Pogovarjamo se tudi z drugimi slovenskimi občinami, vendar smo še bolj na začetku,« je dejal direktor podjetja Oven Elektro Maribor Miroslav Prešern in nadaljeval: »V podjetju se zavedamo, da je treba obstoječe storitve nenehno nadgrajevati. Naša osnovna dejavnost so male elektrarne, vodne in sončne, toda moramo naprej. Zato smo se odločili, da odpremo prvo izposojevalnico e-koles, kar pa je le uvod v predstavitev in lansiranje celovite palete storitev. Povezali smo se z zadrugo BikeLab in Zavodom za turizem Maribor - Pohorje ter naredili projekt, ki bo, o tem sem prepričan, uspešen, poleg tega pa bo v veliki meri pripomogel k trajnostni naravnanosti in okoljski ozaveščenosti.« 

789-22-presern (obrez) dw

Članki iz rubrike