Mobilna verzija
janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

maja acman Svet24.si

Maja bo razkrila, kako je shujšala za več kot ...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

ou
ou

Koncert ob materinskem dnevu: Prifarski muzikanti z gosti

V soboto, 24. marca 2018, bo v litijski športni dvorani prav poseben večer, ki ga organizator namenja vsem ljubiteljem ljudske in zabavne glasbe.

Nastopili bodo priljubljeni Prifarski muzikanti, ki so pred meseci navdušili v razprodanem Cankarjevem domu, kjer so obeležili tako imenovano Prifarsko desetko, s katero zdaj navdušujejo tudi drugod po Sloveniji.

Tudi v Litiji poleg njih ne bodo manjkali številni znani gostje, saj se bodo skupaj s Prifarci med drugimi predstavili tudi Nuša Derenda, Petar Grašo in domača Ženska vokalna skupina Lipa, tako da se obeta kar nekaj skupnih izvedb.

NušaDerenda_pressfoto

Koncert se bo zgodil tik pred materinskim dnevom, zato ga posvečamo tudi vsem materam in ženam.

Prifarci so že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Letošnje leto je zanje jubilejno, saj slavijo 30 let obstoja skupine Prifarski muzikanti. Začeli so kot spremljevalna tamburaška skupina za domačo folkloro in po petih letih izdali svoj prvi plošček. Od takrat so jih izdali že 27! Pa tudi nagrad se je - poleg narečne popevke v Mariboru - že nekaj nabralo; Zlati petelin za najboljšo etno album, dve zmagi na festivalu Etno Kostel, zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo in kar 4 zmage na Festivalu narečnih popevk v Mariboru. Lani so se prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s svojo "Že nona mi je rekla, Tako kot je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bodo odnehali.

No, glede na to, da prihajajo iz Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel , ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, so še posebej ponosni na skoraj že tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki se jih je doslej zvrstilo že 10 in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega.

S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih - ne glede na to da zaigrajo skoraj vse kar jim pride pod prste - uvrščajo še vedno med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

prifarski

Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, 3DVA Trafika, M Holidays, Alpetour potovalna agencija in Palma turistična agencija.

Vstopnice dobite tudi v Litiji(TIC)in v Šmartnem pri Litiji (Trgovina King).

Značke: glasba , koncert