GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ou
ou
0 30.01.2018 12:50:20

NIVEA Podarite nam modro srce: Srčni Saša Dončić navdušil otroke na prvem dogodku akcije

Saša Dončić je z veseljem prav vsakemu izmed 120 otrok dal svoj podpis.
Že 12. leto zapored se je začela akcija Podarite nam modro srce, v kateri bo NIVEA v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine v učni sklad NIVEA namenila 20.000 evrov za izobrazbo otrok iz socialno šibkejših okolij. Akcijo je otvoril dogodek na osnovni šoli Hinka Smrekarja v Ljubljani, kjer je otroke obiskal Saša Dončić, košarkarski trener kluba Ilirija in oče Luke Dončića, in med otroki povzročil pravo evforijo.

Ambasadorji akcije otroke spodbujajo k uresničevanju talentov in sanj
Ob prihodu Saše Dončića v telovadnico je med 120 otroki tretjih in četrtih razredov bučno završalo in čeravno otroci ne veljajo za zbrane poslušalce, so željno poslušali pogovor Saše Dončića z voditeljico Alenko Kesar. Skozi svojo zgodbo in ljubezen do športa namreč letošnji ambasadorji akcije navdihujejo otroke s pogumom za uresničitev svojih talentov in sanj.

Za uspeh pri košarki ni potrebna le višina
Saša Dončić, ki je začel košarko trenirati pri devetih letih, pred tem pa se je lotil nogometa, je med drugim otrokom razložil, da vrhunski šport terja veliko odrekanja in truda, a te bogato poplača, če ti uspe. Dodal je še, da za uspeh pri košarki ni potrebna le višina, temveč tudi in predvsem volja, vztrajnost in ljubezen do tega športa.

Pri Luki se je že zgodaj videlo, da obvlada žogo in gibanje
Saša Dončić, ki je navdušenim otrokom, dal kar 120 podpisov na modra srca - podpise si bodo lahko otroci za motivacijo nalepili na svoja okna - je med intervjujem povedal tudi marsikaj zanimivega o svojem sinu, čudežnem dečku Luki Dončiću. "Pri Luki se je že zgodaj videlo, da obvlada žogo in gibanje. Da je prerasel svoj krog in da potrebuje nove izzive, se je pokazalo, ko je imel 13 let. Klicali so nas od povsod, ampak v Madridu se je čutilo, da je to pravo okolje zanj. In Luka je bil pripravljen trdo delati," je povedal Saša Dončić in nadaljeval: "Največja Lukova prednost je, da je med igro sproščen, v košarko je zaljubljen, v njej uživa, se pravzaprav igra."

Zasluženo največja evforija v Sloveniji
Z voditeljico Alenko Kesar sta se dotaknila tudi zmage slovenske košarkarske reprezentance na evropskem prvenstvu, ob omembi katere so otroci glasno kričali od navdušenja. "Zasluženo največja evforija, kar jih je bilo v Sloveniji. Ti fantje so so si to zaslužili. Košarka je kolektivni šport in tu zmaguje celotna ekipa. Tista na parketu in izven njega," je otrokom razložil Saša Dončić.

Ko padeš, je treba še bolj zagrabiti
Otrokom je povedal tudi, da se tako v športu kot na drugih področjih vselej dogajajo vzponi in padci. "Vsi največji ljudje so doživljali velike padce in takrat je treba še bolj zagrabiti. Vsak, ki je delal na tem, da se dvigne, ko pade, na koncu tudi uspe." Otrokom je na srce položil še, da je šport način življenja in njegovo ogledalo. "Kar se dogaja v športu, se dogaja tudi v življenju, vsak dan so nova dokazovanja, nove tekme. Mladim pa šport prinaša predvsem druženje, zdravje ter neprecenljive izkušnje in spomine," je k športu otroke spodbudil Saša Dončić.

In kaj so Sašo Dončića vprašali otroci?
Otroci so imeli zanj veliko vprašanj in izkazali so se kot čisto pravi novinarji. Marsikatero vprašanje je zbrane tudi pošteno nasmejalo.



Vprašanje otrok: Je Luka Dončić zelo nadarjen za košarko?
Saša Dončić: Je, zelo. Luka je zagotovo eden najbolj nadarjenih igralcev v Evropi, kar se jih je rodilo v zadnjem času.

Vprašanje otrok: Je imel Luka pri tekmi proti Barceloni več sreče ali pameti, ko je zadel od tako daleč?
Saša Dončić: Mislim, da je imel več sreče. (smeh)

Vprašanje otrok: Ali je Luka najboljši slovenski košarkar?
Saša Dončić: Mislim, da je v tem trenutku najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, Luka pa je na dobri poti, da to morda postane.

Vprašanje otrok: Ali je Luka Dončić kdaj jahal samoroga?
Saša Dončić: Mislim, da ga je, a samo v igricah. (smeh)

Dober namen bodo v akciji Podarite nam modro srce podprli številni znani ambasadorji akcije, ki prihajajo iz športnega sveta. Poleg Saše Dončića še nekdanji svetovni boksarski prvak po verziji IBF Dejan Zavec, smučarski as Rok Perko, član slovenske zlate košarkarske reprezentance Matic Rebec in nekdanji olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus.

V zdaj že zelo dobro znani akciji bomo tudi letos od 29. januarja do 27. februarja v znak podpore izdelovali modra srca in jih lepili na okna. Svoj izdelek lahko fotografirate in z oznako #NIVEAmodrosrce objavite na Facebooku ali Instagramu ali fotografijo oddate na spletni strani www.nivea.si/modrosrce ter se na ta način potegujete za privlačne NIVEA nagrade.

Tudi vi podarite modro srce in pokažite, da vam je mar.

Galerija

Članki iz rubrike