rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

katarina kresal 1 Svet24.si

Nekdanja ministrica Katarina Kresal v vlogi ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

ku
ku
1 09.01.2018 13:21:22

Edinstvena zabava za vso družino: Prihajajo Harlem Globetrotters - največji mojstri košarke na svetu!

Košarkarska akrobatska skupina Harlem Globetrotters se bo 11. aprila 2018 v okviru svetovne turneje ustavila v ljubljanski Hali Tivoli.

HARLEM GLOBETROTTERS so ameriška ikone in pravi sinonim za družinsko zabavo in odlične košarkarske spretnosti. Njihove edinstvene vragolije so znane praktično vsakemu ljubitelju košarke, saj z njimi staro in mlado navdušujejo že celih 92 let.

Sprva so nastopali kot tekmovalna košarkarska ekipa, ki je osupnila svet, ko so leta 1948 in 1949 premagali slovite Lakerse in s tem pokazali, da tudi ameriški črnci znajo igrati na zavidljivi profesionalni ravni. Njihovi dosežki so pospešili povezovanje NBA in naznanjali novo obdobje v športu. Kljub temu so se HARLEM GLOBETROTTERS konec 40. letih prejšnjega stoletja začeli oddaljevati od tekmovalne košarke in v svoje predstave vključevati akrobatske prvine in komične vložke, ki so jim kmalu prinesli svetovno slavo.

S svojim atraktivnim pristopom, odprtostjo, optimizmom in osupljivimi triki s košarkarsko žogo so pomembno pripomogli k večji prepoznavnosti košarke, znani pa so tudi po svoji dobrodelni dejavnosti.

Odkar delujejo, so se predstavili že v 123 državah na vseh šestih kontinentih sveta in odigrali več kot 26.000 predstav, na katerih so navduševali vse od papežev in predsednikov do kraljev in kraljic – vsako leto v živo odigrajo 300 tekem ter s tem ustrežejo skoraj trem milijonom oboževalcev.

Tudi v Ljubljani se bodo pomerili z ekipo Washington Generals, ki že 43. leto ostajajo njihovi večni poraženci. Skozi igro bodo navdušili gledalce, ki bodo imeli, kot je običajno za predstave HARLEM GLOBETROTTERS, kot prostovoljci možnost sodelovati na parketu.Vstopnice za košarkarski šov brez primere, ki bo 11. APRILA 2018 v ljubljanski Hali Tivoli so že na voljo na www.eventim.si in na ostalih Eventimovih prodajnih mestih. Kupiti je mogoče tudi posebne VIP vstopnice (MAGIC PASS), ki omogočajo druženje, igro in fotografiranje z igralci na igrišču pred samo predstavo!

ZANIMIVOSTI:
· Najbolj atraktivne trike HARLEM GLOBETTROTERS si lahko ogledate spodaj.
· Trenutno je v njihovih rokah kar 17 svetovnih rekordov. Enega od njih je leta 2013 postavil Thunder Law, ki ga bomo v živo videli tudi v Ljubljani - v dvorani Phoenix Suns je koš dosegel s kar 33,5 metra. Njegov pa je tudi svetovni rekord v metu nazaj. Medtem ko je bil s hrbtom obrnjen proti košu je namreč tega zadel z razdalje 25 metrov.
· Čeprav imajo HARLEM GLOBETROTTERS ime po newyorškem Harlemu, izhajajo iz Chicaga. Takšno ime so si nadeli, ker gre za ekipo pretežno temnopoltih igralcev, Harlem pa velja za središče afroameriške kulture. Skupina je v Harlemu prvič nastopila šele leta 1968.
· Med častnimi člani HARLEM GLOBETROTTERS najdemo Henryja Kissingerja, Whoopi Goldberg, Nelsona Mandelo in celo papež Janeza Pavla drugega.
· O tem, da gre za res priljubljeno košarkarsko ekipo priča tudi zvezda, ki jo imajo na pločniku slavnih v Los Angelesu.
· Globetrotters so prvo košarkarsko moštvo, ki je poslalo žogo vse do vesolja – leta 2009 je ta na vesoljski ladji Atlantis odpotovala proti teleskopu Hubble.

Članki iz rubrike