favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
0 29.12.2017 14:26:07

VELIKA IGRA: Denar. Igra. Poker. Resnična zgodba. Ta film ima vse!

2 nominaciji za zlati globus in velik kandidat za nominacije za oskarja.

V začetek novega leta bomo zakorakali z izjemno napetim filmom VELIKA IGRA (Molly's Game), ki je posnet po neverjetni resnični zgodbi mlade Molly, ki je dolga leta vodila nelegalne igre pokra, ob tem pa bila priča zgodbam velikih imen, za katere svet sploh ne ve.

Film je prejel 2 nominaciji za zlati globus (za najboljšo žensko vlogo v drami ter za najboljši scenarij), po mnenju stroke pa se mu obetajo tudi nominacije za oskarja.

Film je posnet po resnični zgodbi Molly Bloom (Jessica Chastain), mlade, karizmatične smučarke, ki si je obetala olimpijsko kariero, vendar se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Molly začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju: vodi namreč nelegalne igre pokra, v katerih vložki dosegajo vrtoglave vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo hude zločinske dejavnosti in njen edini prijatelj je njen odvetnik (Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo opolzke zgodbe v tabloidih.

Mollys Game - slika 2

Gre za režijski prvenec priznanega dramatika in scenarista Aarona Sorkina, večkratnega oskarjevega nominiranca in prejemnika oskarja za scenarij za film Socialno omrežje ter dobitnika petih emmyjev za serijo Zahodno krilo. Med njegovimi najbolj proslavljenimi deli sta tudi za oskarja nominirani drami Zadnji dobri možje ter Zmagovalec z Bradom Pittom.

Igrajo še oskarjevec Kevin Costner (Pleše z volkovi), Michael Cera (Juno, serija Odbita rodbina), Jeremy Strong (Velika Poteza, Sodnik), Bill Camp (serija The Night Of), Chris O'Dowd (Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke), Brian d'Arcy James (V žarišču) in oskarjevi nominiranec Graham Greene (Pleše z volkovi).

Film VELIKA IGRA si na velikih platnih lahko ogledate od 4. januarja dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Galerija
Značke: kino, film

Članki iz rubrike