Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.12.2017 13:45:15

Ruski olimpijski komite podprl pot ruskih športnikov v Pjongčang

Reuters
Ruski olimpijski komite se je danes odločil podpreti pot ruskih športnikov na zimske olimpijske igre v Pjongčang. Kot je sporočili po seji t.i. olimpijskega kongresa, bo komite podprl športnike, ki se bodo odločili tekmovati na igrah pod olimpijsko zastavo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Odločitev je bila sprejeta na najvišjem organu odločanja ruskega olimpijskega komiteja, ki je tako pustil prosto pot športnikom, da se odločijo o sodelovanju na igrah pod omejitvami Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok). Ta je prejšnji teden Rusiji zaradi sistemskega dopinga prepovedal nastop v Pyeongchangu.

V skladu z odločitvijo Moka 5. decembra bodo na igrah lahko nastopali le tisti ruski športniki, ki bodo izpolnili stroga merila, pa še to le pod olimpijsko zastavo oziroma nevtralnim statusom.


Odločitev je sprva sprožila val ogorčenja v Rusiji in ugibanja o morebitnem bojkotu iger. Izjave ruskih predstavnikov v zadnjih dneh pa so to možnost sicer izključile.

Ruski olimpijski komite je tako danes sporočil, da bo nudil pomoč ruskim športnikom, ki se bodo odločili za pot v Pjongčang. Že v petek naj bi se tako njeni predstavniki srečali s predstavniki Moka, da se dogovorijo o podrobnostih udeležbe ruskih športnikov pod olimpijsko zastavo.

"Naši strokovnjaki bodo odpotovali v Lozano 15. decembra, da se pogovorimo o odprtih vprašanjih," je po današnjem sestanku dejal predsednik ruskega olimpijskega komiteja Aleksander Žukov. Po njegovem je med glavnimi odprtimi vprašanji seznam imen športnikov, ki jim bo nastop dovoljen.

Značke: olimpizem, zoi, rusija

Članki iz rubrike