Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.12.2017 13:25:28

McLaren proti simboličnim kaznim za Rusijo

Reuters
Glavni preiskovalec Svetovne protidopinške agencije Richard McLaren, prav McLarnovo poročilo je podrobno razkrilo doping v Rusiji z državno pomočjo, nasprotuje simboličnim kaznim za ruske športnike, poroča agencija dpa.

Kot poroča časnik Spiegel Online, izključitev Rusije z odprtja in sklepne slovesnosti na OI v Koreji februarja prihodnje leto po McLarnovem mnenju ni ustrezna kazen za ruski doping. "Enako velja za prepoved ruske zastave in igranje ruske himne na igrah," še pravi McLaren in zahteva, da se poišče odgovorne za dogodke in jih ustrezno kaznuje.

Mednarodni olimpijski komite bo v torek v Lozani razpravljal o morebitnih sankcijah proti ruski ekipi na igrah v Pyeongchangu, podlaga za sankcije pa bo prav drugo McLarnovo poročilo. Kot najbolj drastičen ukrep je še vedno omenjena tudi močna izključitev celotne ruske ekipe z iger.



Wada in Rusija še vedno vztrajata vsak na svojem bregu. Medtem, ko pri Wadi trdijo, da je šlo v Rusiji za dobro organiziran državno voden doping, v Rusiji trdijo, da nikakor ni šlo za sistemski državni doping.

"Vladimir Putin je trdil, da so moja poročila in podobna podlaga za nemire v obdobju pred volitvami v Rusiji marca prihodnje leto. Sam pa verjamem, da takšne trditve le škodijo ruski verodostojnosti. Prav s takimi izjavami in ravnanji se veča osnova za večje in strožje kazni, saj mnogi storjeno še naprej zanikajo in zanikajo," je še dejal McLaren.

Značke: olimpizem, doping

Članki iz rubrike