alen kobilica Odkrito.si

Alen Kobilica jo končno ima!

luka-mesec_bobo Svet24.si

"Jaz sem začel v garaži, Luka Mesec pa v ...

barbara vitez Svet24.si

Agonija staršev izginule najstnice Barbare

davčna blagajna, račun Svet24.si

Ste pripravljeni? Od petka bo vse drugače!

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

dvoček nebesno znamenje Njena.si

Zakaj so osebe, rojene v temu astro znaku, ...

Natalija Kolšek - 2 Njena.si

Natalija Kolšek pogrešana?

STA
STA
0 07.11.2017 11:48:02

Tokio oklestil olimpijski proračun za 360 milijonov dolarjev

Japonska prestolnica je za izgradnjo novih objektov za potrebe poletnih olimpijskih iger 2020 oklestila proračun za 360 milijonov dolarjev. To je dosegla na račun nekoliko spremenjene gradnje objektov, v času olimpijskih iger bo namesto stalnih zgradila začasna prizorišča in jim po koncu športnih iger spremenila namembnost.

Organizacijski odbor je za izgradnjo novih športnih objektov v japonski prestolnici najprej namenil 1,96, po novem pa bo 1,60 milijarde dolarjev.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je že junija letos pohvalil japonske prireditelje, ki so celoten proračun z uvodnih 20 milijard dolarjev znižali na 13 milijard dolarjev. Po ocenah Moka pa gre še vedno za zelo visok znesek, ki številna mesta odvrača od organizacije olimpijskih iger, kot se je to zgodilo v primeru kandidatur Rima, Hamburga, Bostona in Budimpešte.

Lanske poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru so prireditelje stale približno 12 milijard dolarjev, igre v Londonu 2012 pa 13,7 milijarde ameriških zelencev.

Značke: olimpizem, japonska

Članki iz rubrike